VELIKI PROBLEM ZA NIKOLU MIROTIĆA: Užasna vest iz Barselone, košarkaša dugo nećemo videti na parketu!
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

ŠTETA

VELIKI PROBLEM ZA NIKOLU MIROTIĆA: Užasna vest iz Barselone, košarkaša dugo nećemo videti na parketu!

Košarka -

Najbolji košarkaš Barselone, Nikola Mirotić, doživeo je tešku povredu zbog koje će propustiti veliki deo naredne sezone.

Mirotić je povredio Ahilovu tetivu, a prema prvim procenama neće moći na teren u narednih šest meesci, saznaje i prenosi portal "Telesport.rs".

Barselona je ovog leta već dovela Jana Veselog, Tomasa Satoranskog i Nikolu Kalinića, međutim zbog peha koji je zadesio Katalonce, realna je opcija da će Šarunas Jasikevičijus uskoro da dobije još jednog igrača na kojeg može da računa.

Već pomenuti izvor navodi da bi to vrlo lako mogao da bude Krist Singlton, košarkaš Efesa koji je, prema pojedinim informacijama, bio meta Crvene zvezde.

Tridesetjednogodišnji Mirotić je prošle sezone vodio Barselonu do finala Evrolige, a na mečevima u ovom takmičenju beležio je 16,9 poena, 5,2 skoka i 1,4 asistencije po utakmici u ligaškom delu.

U top 8 fazi je, na pet mečeva protiv Bajerna imao slične brojke, a na Fajnal for turniru u Beogradu je s 19 poena srušio Olimpijakos u borbi za treće mesto, dok je prethodno u polufinalu postigao 26 poena, uz 12 skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte i neverovatnih 39 indeksnih poena. Ipak, Real Madrid je bio uspešniji tog dana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track