VELIKI USPEH SRBIJE I NOVOG TRENERA ZVEZDE: "Orlići" su u finalu Evropskog prvenstva, ali to nije najbolja stvar koju su uradili!
Foto: Fiba

BRAVO!

VELIKI USPEH SRBIJE I NOVOG TRENERA ZVEZDE: "Orlići" su u finalu Evropskog prvenstva, ali to nije najbolja stvar koju su uradili!

Košarka -

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, predvođena Vladimirom Jovanovićem, obezbedila je povratak među najbolje ekipe Evrope!

Srbija je osigurala igranje finala Evropskog prvenstva B divizije pobedom protiv Estonije rezultatom 73:58 u polufinalu.

Selekcija uzrasta do 20 godina u Tbilisiju je bez većih problema izašla na kraj sa rivalom.

Druga četvrtina je odigrala ključnu ulogu pošto je završena rezultatom 24:8, pa ni opuštanje u trećoj deonici nije predstavljalo problem.

Naš tim je do pobede predvodio dvojac iz redova Dinamika, Mihailo Bošković sa 17, odnosno Vojin Medarević sa 16 poena. Dvocifreni su bili još samo Nikola Manojlović i Mihailo Mušikić sa po deset poena.

Ekipa koju predvodi Vladimir Jovanović, novi trener Crvene zvezde, u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Islanda i Finske.

Ono što je, verovatno i bolja vest od same prilike da se osvoji Evropsko prvenstvo B divizije, jeste činjenica da je ulaskom u finale obezbeđen povratak u A diviziju, gde će u bliskoj budućnosti, srpski košarkaši igrati protiv najboljih ekipa Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track