SRBIJI JE POTREBAN STRANAC Žarko Paspalj podigao prašinu: Da smo ga imali ranije, umesto srebrnih osvajali bismo zlatne medalje!
Foto: Zorana Jevtić

izjava legende

SRBIJI JE POTREBAN STRANAC Žarko Paspalj podigao prašinu: Da smo ga imali ranije, umesto srebrnih osvajali bismo zlatne medalje!

Košarka -

Legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj nije zadovoljan situacijom u kojoj se nalazi naša reprezentacija.

Plasman na Svetsko prvenstvo je pod velikim znakom pitanja, jer Srbija zauzima poražavajuće peto mesto od šest ekipa u novoformiranoj kvalifikacionoj grupi. Lako bi moglo da se dogodi da nakon Olimpijskih igara u Tokiju propustimo i naredni Mundobasket.

"Stvari nisu dobre već neko vreme, a Dušan Ivković je o problemima govorio pre 15 godina. Način na koji smo mi radili više ne postoji. Mi smo zemlja košarke, ali pitanje je u kom pravcu idemo", istakao je Paspalj za Maxbet Sport.

Proslavljeni as podsetio je na neuspehe reprezentacije u poslednje vreme.

"Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći", kaže Paspalj.

Paspalj smatra da bi angažovanje stranca bilo dobro rešenje za naš nacionalni tim.

"Potreban nam je kvalitetan stranac, koji može da naprvi razliku. Da smo ga imali možda bi osvojili na nekom takmičenju i zlato umesto srebra. Mislim da nam je potreban na poziciji četiri, koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama. I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije".

On je kao pozitivan primer naveo aktuelnog šampiona Evrope Sloveniju.

"Imate sjajan primer u Sloveniji, koja je došla do istorijskih rezultata uz pomoć stranaca. Situacija je ozbiljna i mora što pre da se reaguje. Rezultati reprezentacije su direktno povezani sa interesovanjem dece za košarku u Srbiji", zaključio je Paspalj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track