BORAC POČEO PRIPREME ZA NOVU SEZONU: Čačani traže pojačanja, žele da imaju još JAČI TIM
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

poleću

BORAC POČEO PRIPREME ZA NOVU SEZONU: Čačani traže pojačanja, žele da imaju još JAČI TIM

Košarka -

Košarkaški čačanskog Borca počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će treći put zaredom učestvovati u ABA ligi.

"Danas smo zvanično započeli pripreme sa igračima koji su u ovom momentu pod ugovorom. Takodje, sa prvim timom trenira i nekoliko kadeta i juniora, koji su trenutno na raspolaganju", rekao je pomoćni trener Borca Miroslav Milić, prenosi klub.

"Istina, nemamo veliki broj košarkaša u rosteru, ali aktivno tražimo još dobrih pojačanja. U hodu ćemo popunjavati sastav", dodao je on.

Milić je istakao da klub pokušava "koliko je moguće da sačuva osovinu rostera od prošle godine".

"Naravno, imamo cilj da dovedemo i nekoliko proverenih pojačanja, a uprava kluba aktivno radi na tome. Potreban nam je igrač na poziciji pet, kao i jedinica i dvojka. Želja nam je da dovedemo košarkaše koji će nam pomoći da budemo bolji nego prošle godine", dodao je pomoćni trener Čačana.

On je naveo da je napravljen plan da Borac tokom priprema odigra deset utakmica, kako sa ABA ekipama, tako i sa KLS timovima.

"U ovom trenutku, dogovorili smo dve utakmice sa KLS ekipama, Slogom i Vojvodinom, a igraćemo i sa vodećim ABA timovima. Naravno, sve je još u fazi dogovora, ali trudićemo se da igramo pripremne utakmice sa dobrim i kvalitetnim timovima", kazao je Milić.

Govoreći o prošloj sezoni, Milić je naveo da je plan bio da čačanski tim "ostvari nekoliko pobeda više", ali da je neke utakmice "tragično izgubio".

"Dosta su nas poremetile i povrede nekolicine igrača... Sve u svemu, kada se sve to ima u vidu, ne možemo da budemo nezadovoljni. Iako smo igrali baraž, ostali smo u ABA ligi, tako da sezona nije bila loša", rekao je Milić.

Što se tiče planova za narednu takmičarsku godinu, on je istakao da Borac želi da napravi iskorak u odnosu na prethodne dve.

"Želja svih nas u timu je da u sezoni koja dolazi ostvarimo nekoliko trijumfa više nego lane. Možda čak i da udjemo u borbu za plej-of. Bilo bi lepo zbog publike da iz godine u godinu pravimo sve bolje rezultate u regionalnoj ligi", rekao je Milić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track