OVO JE BRUKA! ZOVE GA, PA GA PONIŽAVA: Legendarni Muta Nikolić razočaran NAČINOM na koji je otpisan Teodosić!
Foto: Starsport

reakcije

OVO JE BRUKA! ZOVE GA, PA GA PONIŽAVA: Legendarni Muta Nikolić razočaran NAČINOM na koji je otpisan Teodosić!

Košarka -

Šokantna odluka Svetislava Pešića da se odrekne usluga Miloša Teodosića za predstojeći Evrobasket glavna je sportska tema u Srbiji.

Reakcije pristižu se sa svih strana, a oglasio se i legendarni trener Miroslav Muta Nikolić koji je sa reprezentacijom imao mnogo uspeha u prošlosti kao pomoćnik Željku Obradoviću.

Popularni " Muta" smatra da ovakav scenario nije smeo da se dogodi.

"Selektor je tu da odlučuje, on najbolje zna zašto je doneo tu odluku. Ja moram da kažem da se Teodosić uvek prvi javljao na okupljanja, tu nema govora. Veliko ime i veliki igač i njegov uticaj u svlačionici je bio značajan, bio je lider na terenu i u svlačionici" počeo je Nikolić za "Espreso" i nastavio:

"Ono što ja mislim da nije trebalo ni da ga zove ako nije bio spreman, naravno ukoliko je to razlog. A ne prvo ga zoveš, pa ga potcenjuješ, ovako ispade velika bruka. Ako je hteo da podmladi tim, svežu krv, trebalo je ranije da mu kaže, a ne ovakav način, da ga pozove, pa otpiše..."

Svetislav Pešić, Miloš Teodosić, Reprezentacija Srbije, Košarka
foto: epa Enric Fontcuberta, Dado Djilas

Nikolić zna koliki je pritisak na Pešiću, ali to je normalno na klupi reprezentacije koje imaju rejting poput Srbije

"Kada Srbija igra medalje su uvek cilj i prioritet, ja to znam jer sam u reprezentaciji bio toliko godina. Mi imamo dobre igrače i reprezentaciju za najveće domete, ne sumnjam da će stvari doći na svoje mesto. Kaskamo, ona dva poraza u kvalifikacijama su bila bolna, ali smatram da ćemo se izdići iz čitave situacije."

Orlovi su u problemu i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Možemo da igramo i protiv Grčke i Turske, Svetsko prvenstvo nije nedostižno, pa imamo najboljeg igrača na svetu. Mislim da nema razloga za brigu", zaključio je Nikolić.

Kurir sport / Espreso

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track