OVO JE PRAVI RAZLOG IZBACIVANJA TEODOSIĆA IZ REPREZENTACIJE: Odstranjen zbog kršenja discipline! U VREME ODMORA BIO VAN HOTELA
Foto: Stefan Stojanović Mondo

O ovome bruji srpska košarkaška javnost

OVO JE PRAVI RAZLOG IZBACIVANJA TEODOSIĆA IZ REPREZENTACIJE: Odstranjen zbog kršenja discipline! U VREME ODMORA BIO VAN HOTELA

Košarka -

Posle nekoliko dana rada u Staroj Pazovi, Pešić je povukao radikalan potez, a Kurir vam donosi detaljne razloge za to!

Zašto posle pet dana priprema Svetislav Pešić precrtava Miloša Teodosića? Najvažnije sportsko pitanje u državi od ponedeljka... Košarka je u genima ovog naroda, pa svaka turbulentna pojava izazove neverovatan broj reakcija. Otkrivamo istinu o precrtavanju kapitena.

Ključna stvar koja je zasmetala velikom broju ljubitelja košarkaše odnosila se na tajming lišavanja Teodosićevih usluga. Stekao se utisak da je sve moglo da bude obavljeno i pre početka priprema.

Ovako, posle pet dana rada... Međutim, neki detalji, koji su dosad bili poznati javnosti, mogu da otkriju zašto se to desilo po početku priprema.

Jedan od ključnih problema u celoj priči je činjenica da Vasa Micić i Miloš Teodosić ne funkcionišu najbolje zajedno košarkaški. To se već videlo na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu. A prvi dani rada u Staroj Pazovi potvrdili su Pešiću da tu stvari nisu onakve kakve bi trebalo da budu. To je otvorilo ceo problem i nagovestilo da bi moralo da se nađe neko rešenje...

A onda je došlo i do kršenja discipline od strane kapitena. Satnicu koja je propisana svim igračima u državnom timu, a tiče se perioda za spavanje, Teodosić nije poštovao. Posle razmišljanja i konsultacija sa preostalim članovima stručnog štaba Pešić je presekao i saopštio Teu da na njega ne računa u nastavku priprema.

Vasilije Micić, Vasa Micić
foto: Starsport©

Video je na delu selektor neke stvari koje mu se ne dopadaju. Pravila su za sve ista. A što je neko kapiten, to ne znači da za njega ima popusta. Naprotiv, on treba da bude ispred svih i primer svima. U ovom slučaju to nije ispoštovano.

Selektorova želja je da u timu postoje red i disciplina, ujedno i da odnosi svih budu potpuno čisti.

Odgovori

Pešić se obraća javnosti 15. avgusta

Svetislav Pešić će prvo obraćanje javnosti, gde će sigurno objasniti precrtavanje kapitena, imati 15. avgusta, pred put reprezentacije u Sloveniju. „Orlovi“ tada putuju u Sloveniju, gde ih 17. avgusta čeka meč protiv Dončića i drugova.

Dva dana kasnije reprezentacija Srbije će igrati na Superkupu u Hamburgu, gde će prvi meč imati protiv Italije, a zatim Nemačke ili Češke. Potom slede mečevi kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke 25. avgusta u Beogradu, a zatim i protiv Turske tri dana kasnije u gostima.

štampano Izdanje
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track