DRAGIĆ POTKAČIO ORLOVE: Srbi imaju GORAK ukus kad pomisle na Sloveniju! Dončić je VOĐA ja ću ga pratiti!
Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

prijateljska utakmica

DRAGIĆ POTKAČIO ORLOVE: Srbi imaju GORAK ukus kad pomisle na Sloveniju! Dončić je VOĐA ja ću ga pratiti!

Košarka -

Košarkaši Srbije odigraće u sredu u Ljubljani prijateljski meč protiv Slovenije u okviru priprema za predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Evrobasket u septembru.

Pred ovaj duel jedan od najboljih košarkaša Slovenije Goran Dragić govorio je o svom kolegi iz reprezentacije Luki Dončiću i prisetio se finala iz 2017. u kojem su pobedili Srbiju i osvojili zlatnu medalju.

"Razlika između Luke 2017. i sada je dan i noć. Tada je tek počinjao svoju karijeru na najvišem nivou, a danas svi znamo šta njegovo ime znači u svetu košarke. Pre pet godina je debitovao za nacionalni tim, a sada je vođa i ja ću ga pratiti", izjavio je Dragić.

Igor Kokoškov
foto: AP

Na mestu selektora Slovenije je tada je sedeo Igor Kokoškov, a sada je na klupi Aleksandar Sekulić

"Razlika je možda manja nego što inicijalno deluje. Zašto? Sašo je mnogo naučio od Igora, ali i dodao štošta svoje. On je sjajan trener. Najveća razlika je u jeziku, Igor je sa nama komunicirao na srpskom, što za nas nije problem, a Sašo, naravno, priča na slovenačkom. On je lokalni trener i drago mi je što radim sa njim" objasnio je iskusni plejmejker.

Prokomentarisao je predstojeći duel protiv Srbije.

"Srbi verovatno imaju gorak ukus u ustima kada pomisle na nas. Pobedili smo ih u finalu. Utakmice protiv njih su uvek spektakl. Oni su među najboljima na svetu", istakao je Dragić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track