UPRKOS SVIM FINANSIJSKIM PROBLEMIMA: Cibona počela pripreme za novu sezonu
Foto: Starsport

ABA LIGA

UPRKOS SVIM FINANSIJSKIM PROBLEMIMA: Cibona počela pripreme za novu sezonu

Košarka -

Košarkaški klub Cibona objavio je danas da je službeno počeo pripreme za novu sezonu u kojoj će nastupati u hrvatskoj Premijer ligi i u ABA ligi, a trener Josip Sesar je na prvo okupljanje u dvorani Dražen Petrović u ponedeljak ujutro pozvao sve igrače pod ugovorom.

Sesar je za sada prozvao osam igrača: Krešimira Radovčića, Ivana Majcunića, Svena Smajlagića, Krešimira Ljubičića, Lovru Mazalina, Bornu Kapustu, Ivana Perasovića i Blaža Mesičeka, prenela je Hina.

"Srećni smo da danas možemo i službeno da objavimo da će Cibona ući u 2022/2023. sezonu hrvatske Premijer lige i ABA lige. Iza nas je radno leto u kom nam je glavni cilj bio spasiti klub od stečaja. Nasledili smo klub u velikim dugovima, pred nama je i dalje težak put, ali situacija je dobila srećan epilog, konkretnu kratkoročnu i dugoročnu strategiju i nadam se da ćemo sledeće godine razgovarati o jednoj novoj, snažnoj Ciboni", izjavio je direktor kluba Ivan Matasić.

PArtizan, Cibona
foto: ABA liga

"Ovo je sezona oporavka i stabilizacije kluba, radimo na rešavanju kompleksnih finansijskih pitanja i vraćamo Cibonu na pravi put.. Hvala svima koji su prepoznali ozbiljnost i dugoročne planove ove Uprave, podržali nas i omogućili da danas odradimo prvi trening. Pred nama je izazovna sezona, ali uveren sam da smo pronašli naš put i da imamo jake saveznike", dodao je on.

"Trenutno smo u pregovorima sa igračima kako bi oformili tim. Osećaji oko i unutar ekipe čine mi se vrlo pozitivnim. Počeli smo dobro da radimo i sa velikim entuzijazmom, grupa je sastavljena od kvalitetnih mladih igrača, a angažovali smo trenera koji može razviti našu igru i doneti dodanu vrednost klubu. U fokusu su nam mladje kategorije u koje planiramo i dalje da ulažemo i razvijamo talente, to je sigurno dugoročna strategija ove Uprave", nadovezao se sportski direktor kluba Marin Rozić.

Košarkaški klub Cibona jedan je od najstarijih i najuglednijih sportskih klubova u Hrvatskoj, a ovo je 35. sezona u kojoj će Vukovi zaigrati u Draženovom domu.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track