ČUDESNE SRPKINJE! Mlade košarkašice ušle u finale B Evropskog prvenstva: Švedsku u trećoj četvrtini ostavile bez poena
Foto: Fiba

Dominacija

ČUDESNE SRPKINJE! Mlade košarkašice ušle u finale B Evropskog prvenstva: Švedsku u trećoj četvrtini ostavile bez poena

Košarka -

Ženska kadetska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva B divizije u Podgorici.

Tim koji vodi selektorka Biljana Stanković u polufinalu je bio ubedljiv protiv Švedske sa 64:44 (17:6, 17:9, 16:0, 14:29). Za prvo mesto na turniru igraće protiv boljeg iz meča Turska – Izrael.

Plasmanom u finale naše devojke su obezbedile povratak u A diviziju, čime su premašile cilj koji je pred njih postavljen pre puta u Podgoricu.

Želeći da izbegnu dramu kakvu su proživele u četvrtfinalu sa Bugarskom, naše devojke sada 40 minuta nisu odustajale od veoma agresivne odbrane. Krenule su serijom 10:0, prve poene primile tek posle četiri minuta igre, i to sa penala. A onda u naredna dva minuta niti jedan. I u ranoj fazi meča su pravile razliku.

Sjajna odbrana je bila nešto što ih je krasilo u svim prethodnim mečevima. I sada je bila na visini zadatka. Tek 15 poena su dozvolile Šveđankama za prvih 20 minuta igre. Na drugoj strani terena bile su izuzetno raspoložene. Uopšte nije preterano reći da su pitanje pobednika rešile do odlaska na veliki odmor.

Međutim, ni u nastavku nisu stale. Čini se da su čak drugih 20 minuta odigrale još bolje. Posebno treći period kada nisu primile niti jedan jedini poen. Taj deo igre završen je sa neverovatnih 16:0.

Iako je bilo izvesno da njihova pobeda ne može da dođe u pitanje, nisu odustajale od svoje igre i sigurno su išle ka finalu.

Tri devojke su meč završile sa dvocifrenim učinkom – Minja Aranđelović, Jovana Popović i Jana Vesić ubacile su po 10 poena.

SRBIJA: Jana Vesić 10, Minja Aranđelović 10, Imana Ćosović 1, Ana Jovanov 8, Lana Marić 8, Jovana Popović 10, Mina Đurđević, Teodora Simončević 4, Ivanka Ivanović 2, Jana Mbombo Njoya 3, Lana Brenjo 8, Ana Lazarević. Selektor: Biljana Stanković

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track