ZVEZDA I PARTIZAN IGRAĆE U TOP 8 EVROLIGE: Italijan Mesina ceni srpsku košarku, čime je on to posebno fasciniran?!
Foto: Starsport

zna čovek

ZVEZDA I PARTIZAN IGRAĆE U TOP 8 EVROLIGE: Italijan Mesina ceni srpsku košarku, čime je on to posebno fasciniran?!

Košarka -

Etore Mesina, jedan od najcenjenijih evropskih košarkaških trenera, smatra da bi Crvena zvezda i Partizan mogli da ostvare visok plasman u Evroligi. Strateg Armanija iz Milana oduvek je cenio srpsku košarku.

Etore Mesina
foto: Starsport

Etore Mesina podseća da su beogradski klubovi Crvena zvezda i Partizan uradili fantastičan posao u prelaznom roku i da im to daje za pravo da se nadaju dobrim rezultatima.

- Evroliga će u novoj sezoni biti na veoma visokom nivou. Nemam osećaj kako će tabela da izgleda, ko će ostati bez mesta u plej-ofu. Pričao sam s mojim pomoćnicima i niko od nas nema istu ideju. Tu mislim na Panatinaikos, koji se žestoko pojačao, mislim na Crvenu zvezdu i na igrače koje je dovela, mislim na Partizan sa Obradovićem i igračima kao što su Panter, Avramović, Ledej i na njihovih 20 hiljada navijača - istakao je Mesina u razgovoru za za italijansku Planetu Basket i dodao:

Crvena zvezda, KK Crvena zvezda
foto: Starsport

- Ako pogledate prethodne sezone, videćete da je vrlo malo timova uspelo da preokrene situaciju kada nisu imali prednost domaćeg terena u plej-ofu. Dakle, to dovodi do toga da morate da budete u top 4, a ne u top 8 ako želite da odete na fajnal-for.

Partizan, Željko Obradović
foto: @starsport

Etore Mesina posebno je apostrofirao Partizan, odnosno trofejnog trenera Željka Obradovića, koji vodi crno-bele.

- Osvojio je toga više od bilo koga drugog. Svi mi ga smatramo najboljim i sigurno da je njegov povratak pozitivna stvar za evropsku košarku - izjavio je Etore Mesina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track