OVA TROJKA ZNA KAKO SE POSTAJE ŠAMPION, PRAG BUDI EMOCIJE: Micić, Milutinov i Jokić su u Češkoj uzeli medalju, mogu li opet?!
Foto: Profimedia

lepe uspomene

OVA TROJKA ZNA KAKO SE POSTAJE ŠAMPION, PRAG BUDI EMOCIJE: Micić, Milutinov i Jokić su u Češkoj uzeli medalju, mogu li opet?!

Košarka -

Prag budi lepe emocije kada su u pitanju Nikola Jokić, Vasilije Micić i Nikola Milutinov. Trojica srpskih košarkaša danas su glavne uzdanice selektora Svetislava Pešića na EP koje se jednim delom igra u Češkoj, a pre gotovo jedne decenije na istom mestu igrali su Svetsko prvenstvo za igrače do 19 godina.

Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nikola Milutinov
foto: Printscreen

Na tom SP čiji je domaćin bio Prag, Srbija predvođena Jokićem, Micićem i Milutinovom stigla je do finala, gde je poražena od selekcije SAD rezultatom 82:68. Posle grupne faze pred Srbijom su redom padale Hrvatska (73:66), pa zatim Australija (63:58).

U tom finalu protiv Amerike sadašnji centar Denvera Nikola Jokić postigao je deset poena, Nikola Milutinov koji sada igra za CSKA upisao je sedam, dok je Vasa Micić, danas plejmejker Efesa, imao je dabl-dabl učinak do 13 poena i 10 asistencija.

Vasilije Micić
foto: Starsport

Micić je tada bio i kapiten generacije, a uvršten je u idealnu petorku turnira, u kojoj su još bili Dante Egzum (Australija), Aron Gordon (SAD), Dario Šarić (Hrvatska) i Džalil Okafor (SAD). Selektor te generacije srpskih košarkaša bio je Dejan Mijatović, a u ekipi su bili: Stefan Pot, Jovan Novak, Miloš Janković, Dušan Kutlešić, Luka Anđušić, Nikola Janković, Mihajlo Andrić, Ognjen Dobrić i Đoko Šalić.

Vasilije Micić otada, pa sve do sada na EP, nikada više nije igrao u Češkoj. Povratak u Prag vratilo mu je film i izazvalo emocije.

Vasilije Micić
foto: Starsport

- Jokić je procvetao baš protiv Amerikanaca, sećam se. Lepo je to... Kada pričam sa drugarima, više komentarišem te godine kad smo bili klinci, nego sadašnjost u kojoj smo uspešni. Tada je sve bilo lepše, čistije, sa više druženja. Nažalost, nismo svi napravili vrhunske karijere, ali dosta momaka i danas igra sa velikim uspehom - prisetio se u izjavi za Sportski žurnal Vasilije Micić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track