UZDRMANI PORODIČNI ODNOSI: Fatalna Mirjam se razvela od oca Srbina, Luka odbio Srbiju zbog nje, pa joj lupio tužbu! (FOTO)
Foto: AP, Printskrin/Instagram

HAOS

UZDRMANI PORODIČNI ODNOSI: Fatalna Mirjam se razvela od oca Srbina, Luka odbio Srbiju zbog nje, pa joj lupio tužbu! (FOTO)

Košarka -

Veliki skandal je uzdrmao porodicu Luke Dončića kada su u javnost procurile informacije da je slavni košarkaš tužio rođenu majku.

Mirjam Poterbin se ubrzo oglasila i rekla kako "ne želi da pere prljav veš u javnosti", te dodatno podgrejala spekulacije da se u njihovoj porodici nešto opasno kuva.

Lukin otac Saša se ovim povodom još uvek nije oglasio, kao ni sam košarkaš koji trenutno predvodi selekciju Slovenije na Evropskom prvenstvu.

Luka Dončić
foto: EPA/Zsolt Czegledi

Inače, Lukini roditelji nisu u bračnoj zajednici, a posle razvoda o slovenačkom superstaru nastavila je da brine majka.

Kako se ranije spekulisalo, Luka je upravo zbog majke odlučio da nastupa za selekciju Slovenije, iako je navodno imao ponude da obuče dres Srbije, zemlje iz koje njegov otac Saša vuče korene.

Međutim, navode da je igrač Dalasa trebalo da zaigra za Srbiju, demantovao njegov otac rečima da ga niko nikada nije kontaktirao.

- Sada verujem da bi svi voleli da igra za sve reprezentacije, to je normalno. Slična priča bila je i s Goranom Dragićem, ali nas nikad niko nije zvao.

Sa druge strane, Mirjam je za medije izjavila da je bilo inetersovanja od strane Španije, dok Srbiju nije spomenula.

- Ne, nije tu bilo dileme... Za Luku je Slovenija jedina opcija. Znam da su Španci bili zainteresovani, ali nije bilo pritiska - rekla je Mirjam.

Luka Dončić, Mirjam Poterbin
foto: Pritnscreen/Instagram

Nekadašnji selektor Srbije Aleksandar Đorđević je u intervjuu za španski „As“ objasnio i konkretno zbog čega je talentovano krilo odabralo Sloveniju.

- Pokušao sam da ga ubedim da zaigra za Srbiju, ali ženska linija je prevladala. Njegova majka Mirijam Poterbin je Slovenka, a otac je Srbin. Dečko je odrastao u Sloveniji i nije moglo ništa da se uradi. On poseduje neverovatnu ozbiljnost i zrelost, njegov način igre je veoma ozbiljan. Nema nikakve veze da li neko ima 17 ili 27 godina, kvalitet se vidi - objasnio je tada Đorđević.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track