KOŠARKAŠI PARTIZANA OSTALI BEZ FINALA U MOSKVI! Crno-beli ubedljivo poraženi od Zenita, predstoji borba za treće mesto
Foto: @starsport

vtb superkup

KOŠARKAŠI PARTIZANA OSTALI BEZ FINALA U MOSKVI! Crno-beli ubedljivo poraženi od Zenita, predstoji borba za treće mesto

Košarka -

U odlučujećem meču za prvo mesto, košarkaši Partizana su ubedljivo poraženi od ruskog Zenita sa 81:65. Zbog "stvaranja kruga" u grupi, jer svaka od tri ekipe ima po jednu pobedu, prvo mesto je pripalo Zenitu usled najbolje koš razlike, pa će tim iz Sankt Peterburga u finalu igrati protiv CSKA.

Crno-beli su dobro otvorili meč, a na poluvreme su otišli sa tri poena prednosti. Međutim, u drugom delu igre, potpunu dominaciju je imao Zenit, a u poslednjoj četvrtini su dotukli bivšeg prvaka Evrope.

Najefikasniji u timu partizana su bili Naneli sa 18 i madar sa 15 poena, Ledej je ubacio 9, Anđušić 8, Lesor 7, Koprivica 6, a centar Tristan Vukčević 2 poena. U ekipi Zenita su se istakli Zaharov sa 16 poena i Vimbuš sa 14.

Crno-beli su u prvom meču bili bolji od Lokomotive (92:70), ali je klub iz Kazanja u neizvesnom susretu savladao Zenit (74:73). Košarkaši trenera Željka Obradovića će se u nedellu na VTB Superkupu boriti za treće mesto protiv Uniksa. Početak utakmice u glavnom gradu Rusije je u 16 časova.

Tim Željka Obradović je izgledao olično protiv Lokomotive. Osim u prvoj deonici, Partizan je kontrolisao meč i pokazao da ima veliki broj ofanzivnih rešenja što se videlo i po broju poena igrača. Nekolicina je bila sa dvocifrenim učinkom, a među njima i Danilo Anđušić.

„Napredujemo kao ekipa, svi u timu su dobri momci. Znaju svi šta predstavlja Partizan. Nije mi bilo potrebno vreme da se uklopim, sve je išlo bez problema što se toga tiče. Napomenuo sam već nekoliko puta, lepo je kada se vratiš u klub koji voliš. Sada je sve drugačije - bolje. Pravimo hemiju da budemo što bolji kada sezona počne“, rekao je Anđušić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track