FMP PAO POSLE DRAME! Panteri poklekli u finišu finala u Pioniru, izgubili od Danaca posle produžetka
Foto: FMP

FIBA LIGA ŠAMPIONA

FMP PAO POSLE DRAME! Panteri poklekli u finišu finala u Pioniru, izgubili od Danaca posle produžetka

Košarka -

Košarkaši FMP-a su poklekli posle drame u Pioniru, jer su posle produžetka ostali bez plasmana u FIBA Ligu šampiona, nakon što su izgubili u finalu turnira u Beogradu od danskog Baken Bersa sa 88:82 (74:74).

FMP je time ostao bez plasmana u elitno FIBA takmičenje na kvalifikacionom turniru u Beogradu. Srpski klub je u ovaj meč ušao nakon dve veoma ubedljive pobede nad Breoganom i Opavom, a imao je i epitet favorita.

Stvari su išle relativno očekivanim tokom sve do završnice druge, odnosno prvog dela treće deonice. Baken Bersi su u tom periodu napravili seriju od 15:0 i došli do velike prednosti, ali se "panteri" nisu predavali i već na kraju treće deonice bilo je nerešeno.

Izabranici Nenada Stefanovića su vodili tokom većeg dela četvrte četvrtine, ali su poklekli u završetku. Trojka Boulina na 44 sekundi do kraja, promašaj Frejžra, a zatim i faul Dženkinsa kojim je Kar odveo Berse na +2 na 14 sekundi do kraja...

FMP
foto: FMP

Ipak, u produžetak se otišlo nakon što je Frejžer spasao FMP ofanzivnim skokom i poenima u poslednjoj sekundi.

U dodatnih pet minuta ništa nije išlo za rukom ekipe iz Železnika. Baken Bersi su došli do +7 praktično isključivo sa linije penala, a sa druge strane poena nije bilo. Promašenom trojkom Dženkinsa i izgubljenom loptom Valinskasa na dva minuta do kraja bilo je jasno da povratka od -9 nema.

FMP je predvodio Bo Bič sa 23 poena i četiri skoka, dok je dvocifren pored njega bio samo Trent Frejžer sa 18 poena Ebuka Izundu je dodao osam, Paulis Valinskas sedam, a Čarls Dženkins pet.

Na drugoj strani briljirao je Toni Kar sa 34 poena (13/17 iz igre). Mičel Dijuf je imao 17, a Deng Adel 12 poena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track