ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE: Partizan ima NAJMLAĐI tim u Evroligi! Iznenadićete se kada budete videli kako je Zvezda rangirana!
Foto: EPA/Toms Kalnins, screenshot

evroliga

ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE: Partizan ima NAJMLAĐI tim u Evroligi! Iznenadićete se kada budete videli kako je Zvezda rangirana!

Košarka -

Kada se gleda prosek godina igrača u svim ekipama, Partizan ima najmlađi tim u Evroligi za narednu sezonu.

Sa druge strane, Crvena zvezda je pri vrhu tabele kada se posmatra od najstarijeg ka najmlađem timu, na šestom mestu.

Starosni prosek crno-belih je 25,7 godina, dok dok je u Zvezdi ta granica nešto viša - 28,9 godine.

Najstarija ekipa je Olimpija Milano sa prosekom od 30,2 godine, slede Real Madrid sa 29,9 i Fenerbahče sa 29,6 godina u proseku.

Pored Partizana, još četiri ekipe ističu se sa nešto mlađim rosterom. To je Panatinaikos Dejana Radonjića sa prosečnih 25,9 godina, zatim Alba i Baskonija sa 26,1 i Žalgiris sa 26,3 godine.

Crno-beli u timu imaju više mladih igrača, a prednjači Tristan Vukčević koji je 2003. godište. Tu su od mlađih još i četiri igrača iz generacije 2000. godine: Balša Koprivica, Alen Smailagić, Uroš Trifunović i Jan Madar, kao i Gregor Glas koji je 2001. godište. Najstariji igrač Partizana je letošnje pojačanje Džejm Naneli sa 32 godine, a samo još jedan igrač ima preko 30 - Danilo Anđušić (31).

Partizan, Željko Obradović, Tristan Vukčević
foto: @starsport

Zvezda će u predstojećoj sezoni imati nešto iskusniji tim, pre svega u vidu Stefana Markovića (34), Branka Lazića (33), Džona Holanda (33), Ognjena Kuzmića (32) te Nemanje Nedovića (32), dok su od mlađih snaga tu Dalibor Ilić i Filip Petrušev (po 22), a videćemo da li će šansu u ovoj sezoni dobijati mladi plejmejker Nikola Topić (17).

Crvena zvezda, Krka, Zvezda, Nikola Topić
foto: Starsport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track