NBA ODALA PRIZNANJE SRBIJI: Dokumentarni film posvećen košarkaškom Beogradu
Foto: Hoop Cities

75. GODINA NBA LIGE

NBA ODALA PRIZNANJE SRBIJI: Dokumentarni film posvećen košarkaškom Beogradu

Košarka -

U godini obeležavanja 75. NBA sezone, Liga je finansirala snimanje HOOP CITIES filmske dokumentarne serije o uticajnim evropskim gradovima za NBA i košarku uopšte, u kojem je Beograd apostrofiran kao jedan od najvažnijih.

Svaka epizoda predstavlja zaseban dokumentarni film u trajanju od 30-ak minuta.

U beogradskoj epizodi, koju je realizovala filmska kuća CinneSport, ljubaznošču NBA ekskluzivno se pojavljuju velikan srpske i NBA košarke, član Košarkaške kuće slavnih u Springfildu, Vlade Divac, zatim igrač Atlanta Hawksa i reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović, i zvanični promoter NBA lige za Evropu, srpski glumac Darko Perić, zvezda planetarno popularne serija Money Heist.

U dinamičnom dokumentarnom filmu je Beograd predstavljen kao najznačajniji košarkaški grad u regionu i rasadnik talenata koji su proslavili evropsku i NBA košarku.

Film se osvrće na istoriju ovdašnje košarke i bavi se kontinuiranom ljubavlju prema toj igri koja se u Beogradu prenosi sa generacije na generaciju.

Takođe je skrenuta pažnja na uspehe i rivalstvo naša dva vodeća kluba: Crvene Zvezde i Partizana.

Važni naratori i učesnici u u filmu su Marin Sedlaček, košarkaški stručnjak i NBA skaut, Žarko Paspalj, legenda srpske reprezentacije i NBA lige, Nataša Kovaćević, jedna od najvećih srpskih košarkašica i Jana Vesić, najbolja kadetkinja Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track