VRATIO SE NA MESTO NA KOJEM JE DOŠAO NA VRH EVROPE! Bjelica: Ispunio sam san, u NBA sam dao sve što sam imao
Foto: Starsport

POVRATAK

VRATIO SE NA MESTO NA KOJEM JE DOŠAO NA VRH EVROPE! Bjelica: Ispunio sam san, u NBA sam dao sve što sam imao

Košarka -

Povratnik u redove Fenerbahčea, Nemanja Bjelica, otkrio je zbog čega je doneo takvu odluku.

Krilni centar je posle sedam godina provedenih u NBA ligi ponovo stigao u Istanbul nakon sezone u kojoj je sa Golden Stejtom postao šampion.

- Iza mene je sjajna godina, ostvario sam ono o čemu sam sanjao – bio sam deo Golden Stejt Voriorsa, tima koji je osvojio prsten. Osećao sam da sam u NBA dao sve što sam imao. Bila je to teška odluka jer sam imao priliku da ostanem još jednu godinu. Ipak, osećao sam da sam završio jedno poglavlje i da treba da otvorim novo. U avgustu se Fener zainteresovao za mene i bio sam srećan što ću igrati za tim iz kojeg sam otišao u SAD pre sedam godina - rekao je Bjelica za "Eurohoops" i dodao:

- Bilo je neverovatno iskustvo igrati sa tim momcima – sa Stefom, Drejmondom, Klejom Tompsonom – trojica takmičarski nastrojenih momaka, trojica pobednika, tri različite ličnosti. Bilo je to zadovoljstvo, san – igrati košarku u najboljem timu na svetu. Naučio sam mnogo toga, kako u manjoj ulozi biti deo nečeg većeg.

Dobro se Bjelica seća navijača u Istanbulu.

- Oni su veoma strastveni, vole igrače i nikada ne zaboravljaju. Morao sam da se vratim. Zadovoljan sam svojom izborom jer se osećam kao da nikada nisam ni odlazio, kao da sam deo ove porodice. Još jedan razlog zašto sam se vratio jeste to što pokušavam da budem – ja. Mnogo se toga promenilo, format je drugačiji, imam iskustva, ali ipak će mi biti potrebno neko vreme da se prilagodim jer je drugačije od NBA - rekao je Bjelica koji je 2015. godine, sa Fenerbahčeom postao šampion Evrope, kao i MVP Evrolige.

Srpski košarkaš je zbog povrede propustio Evropsko prvenstvo, ali ona nije ozbiljnije prirode.

- Nije ozbiljna povreda, bio je to samo list. Povredio sam ga sa reprezentacijom i pokušao sam da igram. Biću spreman uskoro - kaže Bjelica i osvrće se na saradnju sa trenerom Itudisom:

- Mislim da je on doprineo modernizaciji košarke, pušta igrače da igraju slobodno, da čitaju igru. Dopada mi se kao trener – razume igrače, ima karakter i pobednik je - zaključio je Nemanja Bjelica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track