OBRADOVIĆ PRED ALBU: Imaju izvanredne autzomatizme u igri i jednog izuzetnog igrača - Luka Sikmu
Foto: Starsport©

EVROLIGA

OBRADOVIĆ PRED ALBU: Imaju izvanredne autzomatizme u igri i jednog izuzetnog igrača - Luka Sikmu

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je pred meč prvog kola Evrolige protiv Albe, da berlinska ekipa igra sa "dosta automatizma" i da je "to tim koji već godinama igra zajedno".

"Kreće Evroliga, igramo u Berlinu protiv tima koji je počeo nemačko prvenstvo, odigrali su dve veoma dobre utakmice. Ono što je veoma tipično za tu ekipu je da imaju izvanredne autzomatizme u njihovoj igri, da igraju sa dosta izmena, da je to tim koji već godinama igra zajedno", izjavio je Obradović, a preneo klub.

Obradović je dodao i da igraći Albe "u svakom trenutku znaju kako će da odreaguju odbrambeno i napadački".

"Imaju jednog izuzetnog igrača, u pitanju je Luk Sikma, on je praktično čovek koji dosta toga odlučuje na terenu, ali ne samo on, imaju zaista dobre igrače, možda ne toliko poznate širokoj košarkaškoj javnosti ali su zaista izvanredan tim", reko je Obradović.

Žoc, Željko Obradović
foto: Starsport©

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić je rekao da "otvaranje sezone nikad nije lako" i da je Alba "jako dobra ekipa".

"Prva utakmica u Evroligi, otvaranje sezone nije nikad lako. Alba je dobra ekipa iako dugi niz godina ne važe za jedne od glavnih favorita. Uvek igraju dobru košarku, pogotovo na početku sezone i uvek su nezgodan i atipičan tim", reko je Andjušić.

On je izjavio i da Alba "igra brzu košarku" i da je "nezgodna sa svih pozicija".

"Ključ će biti zaustaviti njihovu brzu igru i Sikminu kreaciju. Ako to uspemo imamo velike šanse da ostvarimo pobedu. Jako je bitno da dobijemo utakmicu u gostima i da krenemo Evroligu u dobrom duhu", rekao je Anđušić.

Duel Partizana i Albe igra se sutra u Berlinu od 20.00.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track