TURČIN ISPLANIRAO SVOJU BUDUĆNOST! Ergin Ataman: Od sada ću samo da šetam sa PODIGNUTA TRI PRSTA, to će biti dokaz!
Foto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

HIT

TURČIN ISPLANIRAO SVOJU BUDUĆNOST! Ergin Ataman: Od sada ću samo da šetam sa PODIGNUTA TRI PRSTA, to će biti dokaz!

Košarka -

Trener Efesa i selektor reprezentacije Turske, Ergin Ataman, poručio je da više ne mora da govori o svojim dostignućima, već da je dovoljno da podigne tri prsta.

Tako Ataman planira da svima stavi do znanja da ove sezone planira da osvoji treću Evroligu u trenerskoj karijeri.

- Prošle godine mi je mantra bila odbrojavanje, tj. broj pobeda koji nas je delio do druge titule. Sada ću samo da šetam po terenu sa podignuta tri prsta, to će biti dokaz. Neću ništa govoriti, dovoljno je da pokažem taj broj - rekao je Ataman za "Gazeta delo sport".

Ergin Ataman
foto: EPA/CLEMENS BILAN

Efes je u prethodne dve sezone bio prvak Evrope, a turski trener ističe da je konkurencija veoma jaka.

- Mnogo jakih ekipa, teških protivnika. Rekao bih da postoji tri grupe od po šest timova sa minimalnim razlikama između njih. Glavni kandidati za fajnal for su Real, Barselona, Armani, Olimpijakos, mi i Monako, koji je znatno podigao budžet i doveo odlične igrače. Za plej-of konkurišu Fener, Bajern, Makabi, Panatinaikos, zatim Partizan sa povratkom Obradovića i domaćim terenom koji može da napravi razliku, kao i Virtus. Od preostalih šest ekipa neko takođe može da iznenadi - poručio je Ataman.

Njegov Efes je u prvom kolu pobedio Crvenu zvezdu koja je u Istanbulu odlično parirala prvaku Evrope u dobrom delu utakmice.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track