EPILOG SKANDALA O KOJEM JE BRUJALA NBA LIGA: Drejmond Grin kažnjen jer je udario saigrača u lice
Foto: Profimedia

NBA

EPILOG SKANDALA O KOJEM JE BRUJALA NBA LIGA: Drejmond Grin kažnjen jer je udario saigrača u lice

Košarka -

Košarkaš Golden Stejta Drejmond Grin novčano je kažnjen i neće biti suspendovan, nakon što je udario u lice saigrača Džordana Pula na pripremama uoči početka nove sezone u NBA ligi.

Drejmond Grin, Džordan Pul
foto: Printscreen

Trener Stiv Ker, generalni menadžer Bob Majers i igrači sastali su se da odluče kako najbolje da postupe, uključujući i Grina i Pula koji su razgovarali.

Ker je posle pripreme utakmice protiv Portlanda rekao da će se Grin u četvrtak vratiti treninzima, da će igrati protiv Denvera, a zatim i u prvoj utakmici u novoj sezoni u utorak protiv Los AnĐeles Lejkersa.

"Mislimo da imamo sjajan osećaj za naš tim. Ima mnogo kontinuiteta u ovom timu, Bob i ja poznajemo naše igrače izuzetno dobro. Posle procene svega mislimo da je ovo najbolji način da nastavimo. U ovakvim situacijama nikada nije lako, kakvu god odluku da donesete. Neće biti savršeno. Ovo je najveća kriza koju smo imali otkako sam trener ovde. Ovo je zaista ozbiljna stvar", naveo je Ker.

On je dodao da su se od incidenta prošle srede, sastali Grin i Pul i da su svi igrači učestvovali u dugim razgovorima, a neke razgovore predvodio je dvostruki MVP Stefen Kari.

"Sve čega možete da se setite, sve različite kombinacije koje su moguće u razgovorima, imali smo ih. To je bio iscrpan proces", rekao je trener Golden Stejta.

Grin je posle incidenta udaljen od ekipe i radio je samostalno. Nijedan od igrača nije bio povređen.

"Svaka kritika sa kojom se suočimo je poštena", rekao je Ker u vezi sa odlukama ekipe i dodao da je "sve bilo na stolu", u vezi sa kaznom.

"Podržavam njihovu odluku", rekao je bek Mozes Mudi.

Na video snimku koji je objavio TMZ vidi se kako Grin prilazi Pulu i da su se košarkaši našli prsa u prsa. Pul je sa obe ruke gurnuo Grina, a zatim je Grin udario saigrača u lice. U toku je klupska istraga o tome kako je video snimak procurio u javnost.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track