KOŠARKAŠI PARTIZANA SLOMILI ODLIČNE STUDENTE TEK U 4. ČETVRTINI: Željko Obradović bio BESAN KAO RIS!
Foto: Starsport

ABA LIGA

KOŠARKAŠI PARTIZANA SLOMILI ODLIČNE STUDENTE TEK U 4. ČETVRTINI: Željko Obradović bio BESAN KAO RIS!

Košarka -

Košarkaši Partizana su se namučili protiv Studenstskog centra u ABA ligi, a pobedu su obezbedili tek u poslednjoj četvrtini - 91:82. Pre oko 7.000 gledalaca u Beogradskoj areni, uoči poslednje deonice bio je rezultatski egal, a trener crno-belih željko Obradović je bio besan kao ris!

Košarkaši Partizana pobedili su SC Derbi 91:82 (23:17, 21:26, 20:21, 27:18) u okviru trećeg kola ABA lige. Izabranici Željka Obradovića su meč prelomili tek u poslednjoj deonici, što apsolutno niko nije očekivao.

Iako su crno-beli bolje počeli, vodili šest razlike posle prve deonice, to nije obeshrabrilo goste koji su sjajno igrali u drugoj, a posebno trećoj deonici.

Strahovali su navijači u Štark Areni da li će domaći košarkaši uspeti da upišu novi trijumf, ali je "parni valjak" dodao gas u odlučujućem kvartalu i posle neuspeha protiv Baskonije zabeležio izuzetno važnu pobedu.

Najefikasniji u sasatvu Željka Obradovića bio je Matijas Lesor sa 19 poena, dok je Ledej dodao 15, a Egzum 11.

U poraženom sastavu istakao se Loren Džekson sa takođe 19 postignutih poena.

Tok utakmice:

Četvrta četvrtina:

Tek u poslednjoj deonici meča, košarkaši Partizana su uspeli da slome otpor gostiju iz Podgorice. Ekipa Studenstskog centra zaslužuje sve čestitke za neočekivano snažan otpor koji su pružili favorizovanim crno-belima, a poklekli su tek u četvrtoj četvrtini, ali su osvetlali obraz uprkos porazu.

Treća četvrtina:

Muke košarkaša Partizana sa "studentima" se nastavljaju i u trećeoj četvrtini, pa je pred poslednju deonicu meča u "Areni" rezultatski egal - 64:64! Trener partizana Željko Obradović je besan kao ris! Ovo je nešto potpuno neočekivano.

Druga četvrtina:

Prvo poluvreme je završeno samo sa poenom prednosti za crno-bele! Domači tim nikako ne uspeva da se odlepi, a gosti iz Podgorice su čak i u drugoj četvrtini vodili u nekoliko navrata. Izabranici Željka Obradovića se muče i sa popularnim "studentima", a očigledno je da su šokantni porazi u Evroligi, u Belini i pogotovo u Baskiji, izbacili iz koloseka Partizan, koji na poluvremenu vodi sa 44:43.

Prva četvrtina:

Gosti iz Podgorice imali su u jednom trenutku tri poena prednosti (11:14), ali kako meč odmiče do izražaja dolazi bolji kvalitet košarkaša domaćeg tima, pa je prvu deonicu partizan okončao sa vođstvom - 23:17.

Partizan
foto: Starsport

Promašili su nekoliko šuteva domaći košarkaši, dok su gosti pogađali, a onda su usledili poeni Tristana Vukčevića, pa je Trifunović u kontri zakucavao, posle njega je Lesor ostaje sam na zakucavanju i to je iskoristio i za kraj prve deonice poene upisuje Joanis Papapetru. Partizan ima + 6.

Utakmici u Beogradskoj areni prisustvuje oko 7.000 gledalaca!

Partizan
foto: Starsport

Košarkaška utakmica ABA lige Partizan - Studentski centar na programu je u nedelju od 21 čas u Beogradskoj areni. Meču prisustvuje i predsednik KK partizan i odnedavno prvi čovek SD partizan Ostoja Mijailović.

KK Partizan
foto: Starsport

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da očekuje reakciju svoje ekipe i da će predstojeći meč protiv Studentskog centra u ABA ligi odigrati maksimalno ozbiljno i sa velikom željom.

"Prvi put u Beogradu pred našim navijačima. Verovatno nešto što je dobro posle četiri utakmice koje smo igrali u gostima i 48 sati posle utakmice koju smo igrali u Evroligi. Treba videti reakciju", rekao je Obradović, prenosi klub.

"Naravno, radili smo skauting Studentskog centra i kao i svaka utakmica u ABA ligi - maksimalno ozbiljno i sa velikom željom da odigramo dobro", poručio je Obradović.

Košarkaši Partizana izgubili su sinoć posle produžetka od Baskonije u Evroligi, u Beograd su sleteli danas oko 13.00 i odmah su produžili na trening u Beogradskoj areni.

Crno-beli će već sutra u trećem kolu ABA lige dočekati Studentski centar, što će im biti prva utakmica u novoj sezoni pred domaćim navijačima.

"Prva utakmica u Areni, očekujem da dodju navijači da navijaju za nas, da i novi igrači osete atmosferu kakva je ovde. Želimo dobro da odigramo, da zaboravimo ovo što se desilo protiv Baskonije i da jako uđemo u meč protiv Studentskog centra", rekao je košarkaš Partizana Tristan Vukčević.

Crno-beli su novu sezonu u regionalnom takmičenju počeli sa dve pobede, dok Studentski centar ima skor 1:1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track