PRVA IZJAVA ZVEZDINOG BOMBASTIČNOG POJAČANJA ODUŠEVIĆE DELIJE! Vildoza: Stigao sam da pobeđujemo, jevda čekam!
Foto: KK Crvena zvezda

ARGENTINAC

PRVA IZJAVA ZVEZDINOG BOMBASTIČNOG POJAČANJA ODUŠEVIĆE DELIJE! Vildoza: Stigao sam da pobeđujemo, jevda čekam!

Košarka -

Najnovije pojačanje Crvene zvezde, Argentinac Luka Vildoza, poručio je da jedva čeka da se priključi timu u takmičarskim utakmicama.

Plejmejker čiji je dolazak na Mali Kalemegdan izazvao puno reakcija zbog saopštenja Baskonije, njegovog bivšeg kluba, ali i zbog svega onoga što se očekuje da pruži crveno-belima, veruje da će moći brzo da pomogne saigračima.

- Uzbuđen sam zbog dolaska. Gledao sam utakmice sa početka sezone, igrao sam ovde, bilo je teško. Tako da, jedva čekam - poručio je Vildoza za klupski sajt i nastavio:

- Gledao sam Zvezdine utakmice. Mislim da će moj stil igre da se uklopi u ovaj tim i već sam pričao sa trenerom. Želim da dokažem isvima i sebi da imam ono što je potrebno da igram ovde i na ovom nivou. Tu sam da pobeđujemo.

Govorio je i o sličnosti između Srba i Argentinaca.

- Strast i vatrenost je slična među nama, sa borbenošću na apsolutno svakoj utakmici. Tako da mislim da ću se vaoma dobro uklopiti ovde.

Vildosa je napravio prve košarkaške korake u Kilmesu u rodnoj Argentini, ali je eksplodirao igrajući pet sezona za Baskoniju sa kojom je 2020. godine bio šampion.

Iz ovog tima je u maju 2021. godine otišao u Njujork, ali tu se nije dugo zadržao zbog ozbiljnije povrede nakon koje su Niksi raskinuli saradnju.

Ovo leto je proveo kao član Milvoki Baksa za koje je odigrao tri utakmcie u letnjoj ligi, ali taj klub je odlučio da ne nastavi saradnju sa njim, pa je usledio povratak u Evropu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track