MOGAO SAM DA MU OTVORIM LOBANJU: Prljav potez Embida, hteo da POLOMI RUKU rivalu! Dvojica skočila da ga biju, nastao opšti HAOS!
Foto: Profimedia

NBA

MOGAO SAM DA MU OTVORIM LOBANJU: Prljav potez Embida, hteo da POLOMI RUKU rivalu! Dvojica skočila da ga biju, nastao opšti HAOS!

Košarka -

Žestok sukob Džoela Embida i Markusa Smarta obeležio je meč između Filadelfije i Bostona na otvaranju NBA sezone.

U prvoj utakmici nove sezone Boston Seltiksi su na svom terenu savladali Seventisikserse rezultatom 126:117.

Utakmica je bila izjednačena do sredine treće deonice kada su se Seltiksi odvojili i do kraja meča su uspešno sačuvali prednost.

Nažalost, sjajan meč ostao je u senci žestokog sukoba Džoela Embida i Markusa Smarta.

Centar Filadelfije početkom treće deonice izveo je jedan prljav potez. U borbi za loptu, nakon promašaja Tejtuma, "zaključao" je ruku Smartu i odgurnuo ga na parket. Košarkaš Bostona je mogao ozbiljno da se povredi tom prilikom, pa je eksplodirao nakon nesportskog poteza Embida.

Braun i Smart su nasrnuli na igrača Filadelfije, došlo je do guranja i novopečeni Francuz je završio na parketu. Ipak, ozbiljniji sukob je izbegnut zahvaljujući brzoj reakciji sudija i njihovih saigrača.

Frustrirani Smart je nakon meča poručio da je malo nedostajalo da premlati centra Filadelfije.

"Mogao sam da mu otvorim lobanju, ali nisam. Moja ruka je ostala zaglavljena i pokušao je da je polomi, na kraju sam jedino ja kažnjen tehničkom greškom. Videli ste šta se dogodilo", besan je bio Smart.

Zvezde su bile izuzetno raspoložene na ovom meču. Čak tri igrača ubacila su po 35 poena. Kod Bostona Džejlen Braun je ima 35 poena, tri skoka i dve asistencije, a Džejson Tejtum 35 poena, 12 skokova i četiri asistencije.

Kod poražene Filadelfije Džejms Harden je bio najefikasniji sa 35 poena, osam asistencija i osam skokova, dok je vinovnik incidenta Džoel Embid ubacio 26 poena, zabeležio 15 skokova i 5 asistencija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track