NA MLAĐIMA SVET OSTAJE: Održana promocija juniorske i kadetskih liga za košarkašice i košarkaše
Foto: KSS

Svečanost ispred Arene

NA MLAĐIMA SVET OSTAJE: Održana promocija juniorske i kadetskih liga za košarkašice i košarkaše

Košarka -

Danas je na platou ispred „Štark Arene“, kod „Spomenika košarke“, održana svečana promocija Roda Juniorske lige Srbije, Triglav Kadetske lige Srbije i Triglav Ženske kadetske lige Srbije za sezonu 2022/2023 koju je organizovao Košarkaški savez Srbije uz podršku sponzora Triglava i Rode.

Promociji su ispred KSS prisustvovali potpredsednik za žensku košarku Ana Joković, generalni sekretar Zlatko Bolić i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović. Dresove su mladim košarkašicama i košarkašima delili predstavnici sponzora direktorka marketinga Triglav osiguranja Ivana Vulić Živković i marketing menadžer Rode Mladen Dokić, kao i košarkašica Crvene zvezde Aleksandra Katanić, prvotimac Partizana Alen Smailagić i mladi prvotimac FMP Nikola Šaranović, koji su u prošlosti sa uspehom igrali ove lige…

U ovim takmičenjima svaki region naše zemlje ima svog predstavnika i daje šansu mladim košarkašima i košarkašicama da se takmiče sa svojim vršnjacima iz svih krajeva Srbije. Takmičenja su rasla iz godine u godinu, a lestvica u organiziciji liga se podiže svake godine. Tokom sezone, u svakoj od tri lige se odigra 132 utakmice u ligaškom delu takmičenja, nakon kojih sledi finalni turnir za prvaka.

U fantastičnom košarkaškom ambijentu, pred mladim košarkašima, košarkašicama i njihovim trenerima, prisutnima se prvo obratila direktor marketinga Triglav osiguranja Ivana Vulić Živković.

– Drago mi je što sam danas ovde sa vama… Mi smo već tradicionalno sponzori Košarkaškog saveza Srbije i ovo danas je simbolična najava početka nove sezone. Želim svim klubovima puno sreće u takmičenju i u novim dresovima koje ćemo podeliti… Želim vam da dobro i predano trenirate, da imate prave rezultate i sami osetite da ste u ovoj sezoni napredovali.

Ispred Rode, govorio je marketing menadžer Mladen Dokić.

– Roda je sponzor Košarkaškog saveza Srbije još od 2015. godine, od tada smo i naslovni sponzori Roda Juniorske lige Srbije i izuzetno mi je drago što pomažemo razvoju srpske košarke, što ćemo činiti i dalje. Svima vam želim dobro zdravlje, uspešnu sezonu, vidimo se na finalnom turniru…

Za govornicu je izašao i potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović.

– Zaista sam počastvovan i puno mi je srce kad vas sve vidim ovde na promociji lige, kao i svake godine… Ovom prilikom želim da se zahvalim našim partnerima i sponzorima Triglav osiguranju i Rodi, bez kojih ova takmičenja ne bi bila na tako visokom nivou. Naravno da najveću zahvalnost treba da imamo prema Košarkaškom savezu, jako mi je drago što su sa nama ovde potpredsednica za žensku košarku Ana Joković, koja, verujte mi, pomno prati sva dešavanja, kao i generalni sekretar Zlatko Bolić. Posebnu čast imam i da pozdravim direktora „Štark Arene“, našeg proslavljenog reprezentativca Gorana Grbovića i da mu se zahvalim što nam je omogućio da baš ovde održimo promociju. Tu su i naši reprezentativci Aleksandra Katanić, Alen Samilagić i Nikola Šaranović… Svi smo ovde zbog vas, da postanete bolji košarkaši, želja nam je da jednog dana svi zaigrate u ovoj velikoj Areni. Ovo obraćanje želim da završim rečima mladog Nikole Šaranovića u jednom intervjuu, da sanja da postane kapiten reprezentacije. Verujem da ćemo svi zajedno sa vama sanjati takve snove, da postanete kapiteni reprezentacije i pobednici svog života – poručio je Projović.

TRIGLAV ŽENSKA KADETSKA LIGA SRBIJE

Crvena zvezda mts – Beograd

SPD Radnički – Kragujevac

Paraćin – Paraćin

Art Basket – Beograd

Vizura – Beograd

LO-015 – Loznica

Sloga – Požega

Radivoj Korać – Beograd

Student – Niš

Novosadska ŽKA – Novi Sad

Ras – Beograd

Vojvodina 021 – Novi Sad

1. kolo

29.10.2022.

SPD Radnički – Vojvodina 021, Art Basket – Ras, Vizura – Novosadska ŽKA, Sloga – Radivoj Korać, LO-015 – Student, Paraćin – Crvena zvezda mts.

TRIGLAV KADETSKA LIGA SRBIJE

Mega MIS – Beograd

Crvena zvezda mts – Beograd

Sloga – Kraljevo

Čačak 94 Quantox – Čačak

SPD Radnički – Kragujevac

Beko – Beograd

Vojvodina – Novi Sad

Džoker – Sombor

Konstantin – Niš

Borac Mocart – Čačak

Partizan – Beograd

Dinamik Vip Pay – Beograd

1. kolo

28.10.2022.

Čačak 94 Quantox – Konstantin.

29.10.2022.

Mega MIS – Dinamik Vip Pay, Crvena zvezda mts – Partizan, Sloga – Borac Mocart, Beko – Vojvodina, SPD Radnički– Džoker.

RODA JUNIORSKA LIGA SRBIJE

Dinamik Vip Pay – Beograd

Vojvodina – Novi Sad

Džoker – Sombor

Konstantin – Niš

Borac Mocart – Čačak

Partizan NIS – Beograd

Mega MIS – Beograd

Crvena zvezda mts – Beograd

Sloboda – Užice

Radnički 1950 – Kragujevac

Spartak Office Shoes – Subotica

Žitko basket – Beograd

1. kolo

29.10.2022.

Vojvodina – Žitko basket, Džoker – Spartak Office Shoes, Konstantin – Radnički 1950, Borac Mocart – Sloboda, Partizan NIS – Crvena zvezda mts, Dinamik Vip Pay – Mega MIS.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track