ČUDNA ODLUKA: Luka Vildoza MVP za oktobar! Da li je košarkaš Crvene zvezde zaslužio nagradu posle dve utakmice?
Foto: Starsport

SPORNO

ČUDNA ODLUKA: Luka Vildoza MVP za oktobar! Da li je košarkaš Crvene zvezde zaslužio nagradu posle dve utakmice?

Košarka -

Košarkaš Crvene zvezde, Luka Vildoza, proglašen je za najkorisnijeg košarkaša u ABA ligi za mesec oktobar.

Argentinac je, otkako je stigao na Mali Kalemegdan, pokazao da će biti ključan igrač ovog tima i da je ogromno pojačanje.

U ABA ligi je na dve utakmice prosečno zabeležio 16,5 poena, šest asistencija, 2,5 ukradene lopte i 1,5 skokova, uz ravno 50 odsto procenta šuta iz igre i indeksom korisnosti od 24,5.

"Ne mogu da obećam da ću igrati cele sezone kao u prethodnih nekoliko utakmica, ali ono što mogu da vam obećam je da ću davati sve od sebe na svakom meču. Nastaviću da se borim i da radim sve što mogu da bi pobeđivali", rekao je Vildoza za sajt ABA lige.

Odlične partije pomogle su crveno-belima da dođu do pobeda protiv FMP-a i Igokee, a brojni navijači se pitaju da li je plejmejker zaslužio da dobije nagradu posle dve utakmice.

Ne zato što one nisu bile na visokom nivou, već zato što smatraju da je bilo boljih kandidata.

Jedan od njih je Luka Božić, košarkaš Zadra, koji je na četiri utakmice u oktobru zabeležio fenomenalne brojke, gotovo nestvarne.

U proseku je protiv Mornara, Mege, Borca i Splita beležio 29,5 poena, 9,75 skokova, 5,5 asistencija i neverovatnih 36,5 indeksnih poena po utakmici. Jeste imao i 5,4 izgubljene lopte po meču, ali bez obzira na to, na društvenim mrežama je puno reakcija

U užoj konkurenciji je bio i Daron Rasel, košarkaš Mornara koji je imao nestvaran početak u regionalnom takmičenju, a nakon pet oktobarskih mečeva njegove brojke su sledeće: 29,4 poena, 5,8 asistencija, 4,2 skoka i 1,4 ukradene lopte po utakmici uz indeks korisnosti 24,6.

Kada je reč o pojedinačnim nagradama za svako kolo, Luka Božić je dva puta bio najkorisniji (prvo i treće kolo), a MVP kola su bili još Daron Rasel (drugo kolo), Nikola Ivanović (četvrto kolo) i Trent Frejzer (peto kolo).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track