ŽOC POBEDIO U RODNOM GRADU: Partizan u sjajnoj atmosferi savladao Borac u Čačku i nastavio pobednički niz
Foto: Printskrin

aba liga

ŽOC POBEDIO U RODNOM GRADU: Partizan u sjajnoj atmosferi savladao Borac u Čačku i nastavio pobednički niz

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su Borac u Čačku rezultatom 62:79 (19:12, 23:22, 11:11, 26:17) u utakmici 6.kola ABA lige.

Najbolji učinak u ekipi Partizana imao je Uroš Trifunović sa 14 poena, Danilo Anđušić je dodao 12, a po 11 poena su upisali Zek Ledej i Džejms Naneli.

Jedini sa dvocifrenim učinkom u ekipi Borca bio je Marko Radonjić sa 15 poena, dok su po devet poena postigli Aleksa Novaković i Hanter Hejl.

Partizan je tokom celog meča bio u prednosti, a dobrom igrom u završnici došli su do ubedljive pobede.

Crno-beli su vodeći na tabeli ABA lige sa svih šest pobeda, dok je Borac poslednji sa skorom 0/6.

U narednom kolu Partizan dočekuje Split, a Borac gostuje Studentskom centru.

Četvrta četvrtina.

Partizan je dodao gas u poslednjoj deonici i na krilima Nanelija i Anđušića stigao do nedostižnih + 15, 52:67. Do kraja meča crno-beli su rutinski održavali prednost i zabeležili novu pobedu

Treća četvrtina:

Borac je dobro ušao u nastavak meča, ponovo je smanjio prednost crno-belih i prišao na samo -4, 41:45. Dobra vest za crno-bele je da se Naneli vratio u igru, nakon nezgodnog udaca u glavu. Jako malo pooena u ovom kvartalu, mnogo prekida i nervoze na terenu. Završena je nešenim rezultatom 11:11

Druga četvrtina:

Partizan je početkom druge četvrtine vratio dvocifrenu prednost i stigao do maksimalnih 24:35. Borac se opet nakon tajm- auta vratio u igru i serijm 10 :0. stigao samo na popen zaostatka. Nakon tajm- auta Obradovića serija Partizana od 7:0 za +8 na poluvremenu 34:42

Kod Partizana najefikaniji su Ledej sa 9 i Panter sa 8 poena. Kod Borca istakao se Novaković sa 7 poena

Potencijalno veliki problem za Partizan može biti povreda Nanelija koji je dobio nezgodan udarac laktom u lice.

Prva četvrtina:

Partizan je sjajno počeo utakmicu i brzo stekao dvocifrenu prednost 4:14. Nakon tajm-auta trenera Borca domaćin je uzvratio serijom 6:0, pa je Obradović morao da reaguje. Crno -beli su održali solidnu prednost do kraja četvrtine 12:19

Panter se istakao u prvoj četvrtini sa 6 poena

1. minut - Utakmica je počela

TOK MEČA:

Košarkaši Partizana gostuju Borcu u utakmici 6. kola ABA lige

Crno-beli su sjajno počeli sezonu sa svih pobeda, dok Borac još uvek nema trijumf

Međutim Partizan dosta kadrovskih problema u ovim trenucima, aliŽeljko Obradović kaže da tim mora da ostvari zadatak bez obzira na sve.

"Nastavljamo niz utakmica, imamo jedan trening da odreagujemo pred tu utakmicu. Dobra okolnost je da smo igrali na turniru u Čačku i da imamo to iskustvo gde su oni odigrali izvanredno protiv nas i nemam nikakvu dilemu da će igrati sa velikom motivacijom. Ono što mi treba uradimo jeste da probamo danas da napravimo trening uz sve probleme koje imamo unutar tima, da se pripremimo i da nastavimo da igramo onako kako smo to radili u poslednje vreme", rekao je Obradović kome će ovo biti povratak u rodni grad.

Partizan je odavno bez Alekse Avramovića i Alena Smailagića, a stvari su sada još teže pošto je centar Balša Koprivica slomio ruku, a plejmejker Dante Egzum povredio skočni zglob desne noge.

Utakmica počibnje u 17h

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track