TEODOSIĆ DAO TROJKU SA DEVET METARA U MILANU! Srpski košarkaš BRILJIRAO, podsetio na slavne dane u reprezentaciji
Foto: Profimedia

evroliga

TEODOSIĆ DAO TROJKU SA DEVET METARA U MILANU! Srpski košarkaš BRILJIRAO, podsetio na slavne dane u reprezentaciji

Košarka -

Sedmo kolo Evrolige počelo je u velikom stilu - italijanskim derbijem između Armanija i Virtusa u Milanu, a gosti prevođeni sjajnim Srbinom Milošem Teodosićem su na kraju zasluženo pobedili sa 64:59.

Sada i jedni i drugi imaju skor 3-4, a Armaniju je ovo treći uzastopni poraz. Domaći su odlično odligrali prvu četvrtinu koju su dobili sa 23:12, ali su tu prednost prokockali već u drugom kvartalu, kada je Virtus uspeo da napravi preokret i na poluvreme ode sa četiri poena prednosti - 39:35.

Miloš Teodosić je obeležio kraj druge četvrtine, svojom trojkom sa devet metara, preko ruke, uz zvuk sirene... Kao nekad protiv Španije iz njegovih najslavnijih dana u reprezentaciji...

Taj pogodak je izazvao brojne reakcije i komentare na društvenim mrežama, nije bio pošteđen ni selektor Srbije Svetislav pešić! U trećoj četvrtini Virtus je dodatno uvećao prednost, pre svega zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, pa je u tom delu igre Armani upisao svega šest poena.

Pokušali su domaći da u poslednjih deset minuta vrate rezultatsku neizvesnost, ali je odbrana Virtusa i dalje odlično funkcionisala, pa su gosti uspeli da sačuvaju prednost i ostvare pobedu.

Teodosić je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 15 poena i četiri asistencije za samo 16 minuta u igri.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track