EVO ŠTA SRBIJI TREBA ZA ODLAZAK NA MUNDOBASKET: Situacija je sada bolja nego što je bila! Letonci PRVI PUT obezbedili vizu
Foto: Starsport©

kalkulacije

EVO ŠTA SRBIJI TREBA ZA ODLAZAK NA MUNDOBASKET: Situacija je sada bolja nego što je bila! Letonci PRVI PUT obezbedili vizu

Košarka -

Ukoliko gledamo trenutnu tabelu u našoj grupi kvalifikacija za Mundobasket, te uzmemo u obzir da Srbiju u narednom kolu očekuje meč sa Turskom, vidimo da je situacija sada mnogo bolja za izabranike selektora Svetislava Pešića posle pobede protiv Velike Britanije.

Pobedom u Njukaslu, Orlovi su na tabeli preskočili selekciju Belgije, koja ima bolji međusobni skor u duelima sa Pešićevom ekipom, što može na kraju imati veliki značaj. Ukoliko Srbija ostvari trijumf u ponedeljak protiv Turske u Beogradu, ostvariće maksimalan učinak protiv ekipe Ergina Atamana, što bi nas odvelo na dve pobede više, uz bolji međusobni skor, tako da ni oni ne bi imali šanse da nas prestignu na tabeli.

Takođe, trenutno bolji međusobni skor imamo i od selekcije Grčke, što nas dovodi do toga da se Orlovi u ovom momentu nalaze u veoma dobroj poziciji. Ipak, naredni meč sa "helenima" je još daleko, tek u februaru naredne godine, pa su kalkulacije sa ekipom Dimitrisa Itudisa još uvek prilično daleka stvar.

Suština je i dalje ista - sve pobede nas sigurno vode na Mundobasket, samo je sve izglednije da bi nas i jedan eventualni kiks odveo na najveću svetsku košarkašku smotru. Najbitnija stvar je sada, naravno, predstojeća utakmica sa Turskom, a svakako će pogled "orlova" biti usmeren i prema rezultatima selekcije Belgije, koji direktno mogu označavati da li ćemo imati pravo na još koji kiks.

Košarkaška reprezentacija Letonije u devetom kolu grupe I kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo ubedljivo je na Kritu pobedila domaćina Grčku rezultatom 80:60 i prvi put u istoriji plasirala se na završni turnir.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track