U OVOM TRENUTKU VIŠE NE MOŽEMO DA OČEKUJEMO! Selektor Pešić zadovoljan posle pobede protiv Velike Britanije
Foto: Starsport©

kvalifikacije za mundobasket

U OVOM TRENUTKU VIŠE NE MOŽEMO DA OČEKUJEMO! Selektor Pešić zadovoljan posle pobede protiv Velike Britanije

Košarka -

Srbija se mnogo mučila u Njukaslu i na kraju je uz dosta muke pobedila Veliku Britaniju sa 74:68, ali je selektor Svetislav Pešić bio zadovoljan izdanjem svog tima.

- Znali smo šta očekujemo od ovog meča, jer smo znali da igramo protiv tima koji je motivisan i koji je dugo na okupu. Posle dva – tri dana treninga sa našim mladim igačima, novim timom, srećan ne samo što smo pobedili, već i zbog odličnog ponašanja mojih igrača. Bili su koncentrisani, odlična je statistika. Imali smo 16 ofanzivnih skokova, 18 asistencija, 10 ukradenih lopta. Brojke su odlične, zbog toga želim da kažem bravo. Čestitam svim igračima. U ovom trenutku više ne možemo da očekujemo, ali je važno da su svi shvatili, da ako želite da pobedite tim koji igra tvrdo i agresivno, morate biti zajedno. To smo i uradili - rekao je Pešić posle meča na konferenciji za medije.

Srbiju u ponedeljak od 20 sati očekuje duel sa Turskom u Beogradu.

- Svaka utakmica koja sledi sada je teška. Naša grupa je teška, mnogi timovi imaju šansu za Mundobasket. Turska je sjajan tim to su i večeras pokazali,. Igramo kod kuće, u našoj hali, siguran sam da ćemo imati podršku i to je ono što je našem mladom timu potrebno - zaključio je Pešić.

Reprezentativac Luka Mitrović takođe je čestitao ekipi na trijumfu.

- Znali smo koliko je važna ova utakmica da ostanemo u trci za Mundobasket. Posle tiri dana treninga bilo je teško očekivati da odigramo lepu košarku. Došli smo sa ciljem da pobedimo i to smo uradili. Čestitam timu. Bilo je teška utakamica, Britanija je fizički jaka ekipa, dugo zajedno. Hvala navijačima, bilo je lepo imati ovakvu podrški na strani - rekao je Mitrović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track