SKANDAL! ATAMAN ZABRANIO MICIĆU DA IGRA ZA SRBIJU! Orlove čeka KLJUČAN MEČ, a Turčin "spustio rampu"
Foto: @starsport

KOŠARKA

SKANDAL! ATAMAN ZABRANIO MICIĆU DA IGRA ZA SRBIJU! Orlove čeka KLJUČAN MEČ, a Turčin "spustio rampu"

Košarka -

Košarkaš Anadolu Efesa Vasilije Micić, prema poslednjim informacijama neće nastupiti za reprezentaciju Srbije u predstojećoj utakmici protiv Turske.

Iako je prethodno bilo najavljeno da će se srpski plejmejker pridružiti ostatku ekipe u Beogradu, zajedno sa Vladimirom Lučićem i Markom Gudurićem, kako prenosi Eurohoops to se ipak neće dogoditi.

Selektor košarkaške reprezentacije Turske i trener Anadolu Efesa Ergin Ataman oglušio se o dogovor i zabranio Vasiliju Miciću da zaigra za Srbiju u ponedeljak derbi utakmicu Grupe I.

Ergin Ataman
foto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Očigledna je namera selektora Turske da na ovaj način oslabi srpsku reprezentaciju, koja je direktan rival Turcima za plasman na Mundobasket.

Činjenica da je Ataman u isto vreme selektor Turske i trener Efesa, za koji nastupa srpski plejmejker, mnogo toga govori o ovoj situaciji.

Nakon sedam odigranih kola, Srbija ima pobedu više od Turske, tako da bi njihov međusobni duel mogao biti od ključnog značaja. U slučaju pobede domaćina, Srbija bi došla na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo, dok bi Turska bila na rubu eliminacije.

U prvom meču ovih rivala u Turskoj, Srbija je bila bolja rezultatom 79:72, tako da bi u slučaju poraza Orlova u predstojećem duelu bilo važno bar sačuvati bolji međusobni skor.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track