PARTIZAN DAO 40 POENA U 1. ČETVRTINI, PA SE UGASIO! Košarkaški VATROMET u Madridu, Real posle preokreta savladao crno-bele (VIDEO)
Foto: Profimedia

evroliga

PARTIZAN DAO 40 POENA U 1. ČETVRTINI, PA SE UGASIO! Košarkaški VATROMET u Madridu, Real posle preokreta savladao crno-bele (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši crno-belih su poraženi u Španiji, iako su u prvoj četvrtini postigli čak 40 poena. Međutim, potom su posustali, što je domaćin iskoristio i zasluženo pobedio u Madridu: Real - Partizan 105:97 (32:40, 22:11, 32:23, 19:23).

Najbolji učinak u ekipi Partizana imao je Zek Ledej sa 20 poena, uz po šest skokova i asistencija, Dante Eksum je postigao 17, Kevin Panter je dodao 16, uz pet skokova, dok je 15 poena upisao Džejms Naneli.

Serhio Ljulj je vodio domaći tim do pobede sa 20 poena, Valter Tavares je dodao 17 poena, uz osam skokova, dok su po 15 postigli Gabrijel Dek i Mario Hezonja.

Zanimljivo, pred sam kraj meča navijači Partizana i Reala ujedinili su se u prozivanju Barselone, koja je bila nekorektna prema navijačima crno-belih pre dva dana, kada im nije dozvolila ulazak u halu ni sa plaćenim ulaznicama.

Sada Partizan ima skor 4-6, baš kao i Crvena zvezda koja je ranije večeras na svom terenu savladala Makabi sa 69:68, a sve se to dešava pred prvi ovosezonski derbi u ABA ligi u ponedeljak. Za to vreme, Real ređa pobede u Evroligi, ovo mu je peta uzastopna i sada ima skor 7-3.

Partizan je napadački fantastično otvorio utakmicu! Protiv velikog Reala usred Madrida postigli su čak 40 poena u prvoj četvrtini, ali je manjkavosti u defanzivi Real iskusno koristio, ne dozvolivši crno-belima da povedu dvocifrenom razlikom.

Tokom tih prvih deset minuta igre, u Partizanu su se posebno isticali šuterski veoma raspoloženi Anđušić i Naneli, a Ledej je punio sve statističke kolone - i poene, i asistencije, i skokove.

Kada je Anđušić pogodio svoju drugu trojku uz zvuk sirene na kraju prve četvrtine za vđstvo od 40:32, činilo se da će Partizan dodatno dobiti na samopouzdanju, ali umesto toga, usledilo je katastrofalnih pet minuta igre u drugom kvartalu.

Crno-beli su potpuno zaustavljeni u napadu, a na drugoj strani razgoropadili su se pre svih Hezonja i Ljulj, pa je Real za tih pet minuta napravio seriju 20:2 i poveo sa 50:42!

Bilo bi previše da je takav pad u igri Partizana još duže trajao, trener Obradović je uspeo da u završnici prvog poluvremena trgne svoju ekipu koja do odlaska na odmor prilazi na tri poena zaostatka, posle još jedne trojke Anđušića uz zvuk sirene - 54:51.

"Kraljevski klub" su do pobede vodili nezadrživi Ljulj, Hezonja i tavares, koji je bio neprikosnoven pod koševima. Ledej, Panter, Naneli i pogotovo Anđušić na početku meča, bili su najistaknutiji u gostujućem timu, ali osim časnog poraza, izabranici Željka Obradovića nisu mogli više u prestonici Španije.

Tok utakmice:

Četvrta četvrtina:

Završena je utakmica u madridu pobedom Reala.

36. minut - Poenima Lesora i Egzuma crno-beli su dobili kakvu-takvu nadu da se mogu vratiti u meč - 95:84.

31. minut - Posle trojke Hezonje, usledila je i trojka Muse - Real ima plus 15 - 92:77

31. minut - Počela je poslednja deonica meča u Madridu, domaćin je nadomak pobede

Treća četvrtina:

Završena je treća četvrtina, Real Madrid ima dvocifrenu prednost

28. minut - Trojku pogađa i Panter, crno-beli se ne predaju - 78:72

26. minut - Faul Anđušića nad Ljuljom na šutu za tri poena... Prvo promašuje, ali Španac sledeća dva pogađa. Nije pogodio Brodzijanski sa distance - 72:66

23. minut - Dve trojke pogađa Serhio Ljulj i šalje Real na plus sedam - 62:55.

21. minut - Počelo je drugo poluvreme u Madridu.

Druga četvrtina:

Završeno je prvo poluvreme u Madridu

20. minut - Anđušić pogađa trojku u poslednjoj sekundi - 54:51

17. minut - Partizan je posle trojke Ledeja "prepolovio" zaostatak, što jeuticalo na Matea da zatraži minut odmora - 52:47.

14. minut - Nastavlja se loš ritam crno-belih, Real preko Ljulja dolazi do vođstva - 45:42.

13. minut - Posle trojke Hezonje prednost crno-belih sada iznosi samo tri poena - 39:42

11. minut - Počela je druga četvrtina u Madridu, prve poene postiže domaći tim - 34:40

Prvo četvrtina:

10. minut - Crno-beli su se totalno raspucali u prvoj četvrtini, koju efektnom trojkom završava Egzum - 32:40

9. minut - Ledej iz slobodnih bacanja donosi novu prednost crno-belima - 28:32

Meč u glavnom gradu Španije gleda i predsednik Reala Florentino Perez

Florentino Perez
foto: Reuters

5. minut - Tavares je pod košem nezaustavljiv, pogađa za novo poravnanje rezultata - 16:16

4. minut - Laki poeni Tavaresa, a potom i pogođeno dodatno slobodno bacanje za izjednačenje - 13:13

3. minut - Trojka i Nanelija, Partizan povećava prednost - 6:11

2. minut - Anđušić iz slobodnog bacanja postiže prve poene za Partizan, vodi Real, a pšosle trojke Ledeja prvo vođstvo crno-belih - 4:5

1. minut - Počela je utakmica u Madridu

Crno-beli u ovaj duel ulaze nakon što su u utorak izgubili od Barselone (77:68), dok je „kraljevski klub“ iste večeri u gostima savladao Valensiju (80:73). Utakmica između Reala i Partizana počinje u 20.45 časova.

Posle devet odigranih kola ekipa trenera Željka Obradovića ima učinak od četiri pobede i pet poraza i na tabeli deli osmo mesto sa Makabijem, Efesom i Virtusom.

Madriđani imaju dve pobede više, a isti učinak (6-3) imaju i Olimpijakos, Barselona i Monako.

Željko Obradović
foto: Printscreen

Crno-beli su u sredu uveče trenirali u "Vizink centru" u Madridu, a nakon treninga je svoja očekivanja pred sutrašnju utakmicu izneo trener Željko Obradović:

"Real je ekipa napravljena da ima najveće moguće ambicije. Roster koji imaju, promena trenera koji je bio pomoćnik Pablu Lasu, godinama imamu igrače koji igraju zajedno, imaju automatizme i imaju mlade igrače koje su doveli, koji pokazaju ogromnu želji i koji su shvatili šta znači igrati za Real Madrid. Igramo protiv kandidata koji sigurno ima najveće moguće ambicije da ide na fajnal-for, pokriveni su na svim mestima. Specifična su ekipa jer imaju igrača koji dominira tokom poslednjih nekoliko godina u evropskoj košarci, a to je Tavares i u odnosu na to treba pripremiti utakmicu. Probali smo da reagujemo sa ovim jednim treningom, treniraćemo i ujutru pa ćemo videti", poručio je Obradović.

Danilo Anđušić je protiv Barselone bio najefikasniji igrač Partizanaa. Pred sutrašnji meč on je izjavio:

"Utakmica posle dva dana. Navikli smo na težak ritam, nemamo puno vremena da se pripremimo ali na nama je da uradimo sve što je u našoj moći da se spremimo što bolje. Očekuje nas jako težak meč protiv tima koji igra jako dobru košarku u poslednje vreme i sigurno neće biti lako. Posle jučerašnje utakmice moramo da se podigno, da odigramo mnogo bolje, sa energijom i defanzivno. Ekipa Reala forsira brzu igru i igraju dosta u tranziciji, najbolja su skakačka ekipa sa Tavaresom koji dominira u reketu. Moramo da zaustavimo njihov ofanzivni skok koji nam je bio problem u prošloj utakmici i popravimo sve navedene stvari i budemo bolji ako želimo da pobedimo ovu utakmicu", istakao je Anđušić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track