DUŠKO IVANOVIĆ NE ZNA ZA PORAZ: Crveno-beli preko Mornara stigli do DEVETE pobede u nizu, nije pomogao ni sjajni RASEL! (VIDEO)
Foto: Starsport

ABA LIGA

DUŠKO IVANOVIĆ NE ZNA ZA PORAZ: Crveno-beli preko Mornara stigli do DEVETE pobede u nizu, nije pomogao ni sjajni RASEL! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mornar u meču 10. kola ABA lige rezultatom 93:77.

Izjednačena utakmica viđena je u prvoj četvrtini, koju su crveno-beli uspeli da završe sa tri poena prednosti, uz veoma dobru igru Bena Bentila.

U drugoj četvrtini Zvezda je praktično prelomila utakmicu, jer je ovaj period igre dobila rezultatom 27:14.

Stegli su odbranu crveno-beli, a u napadu su još više pojačali, tako da su na odmor otišli sa 16 poena razlike.

U timu Zvezde prednjačili su Ben Bentil i Dalibor Ilić, dok je na drugoj strani očekivano najbolji bio Amerikanac Deren Rasel.

Ben Bentil
foto: Starsport

U nastavku su crveno-beli uspešno čuvali stečenu prednosti i pored fantastične partije Rasela koji je postigao čak 35 poena.

U timu Crvene zvezde najefikasniji je bio Ben Bentil sa 26 poena, a dvocifreni su bili i Dalibor Ilić (11) i Ognjen Dobrić (10 poena).

Pored Rasela, u timu Mornara izdvojio se još Marko Pecarski sa 8 poena i 11 skokova, a dvocifren je bio Vujačić sa 10 poena.

Zvezda se sada okreće evropskim obavezama, s obzirom da je čeka dupli program Evrolige, dok će Mornar naredni meč u regionalnoj ligi igrati protiv Budućnosti.

Crvena zvezda - Mornar 93:77 (25:22, 27:14, 19:26, 22:15)

TOK MEČA:

Kraj utakmice.

Četvrta četvrtina:

Dobro je Zvezda krenula u poslednju četvrtinu. Dalibor Ilić i Branko Lazić vratili su dvocifrenu prednost beogradskom timu. Rasel je nastavio sa fantastičnom igrom. Na sedam minuta pre kraja stigao je do 29 poena. Ubrzo nakon toga i do 32. Nemaju rešenja crveno-beli za Rasela, ali na sreću Zvezde ostali igrači Mornara nisu previše raspoloženi za igru. Skoro polovinu poena tima iz Bara postigao je Amerikanac. Ben Bentil je u nastavku definitivno prelomio meč sa nekoliko dobrih poteza, za siguran trijumf crveno-belih.

Dalibor Ilić, Duško Ivanović
foto: STARSPORT

Treća četvrtina:

Krenuo je Mornar jako dobro u drugom poluvremenu. Smanjili su Barani prednost Zvezde u prva tri minuta na deset poena. Raspucao se Rasel. Brzo je stigao na 20 poena. Neverovatan je Rasel, još jedna trojka.

Miroslav Raduljica je postigao važna dva poena uz faul, za održavanje prednosti crveno-belih. Nakon toga još dva poena Raduljice, za ukupno 5 na utakmici. Dao je doprinos iskusni bivši reprezentativac Srbije na ovom meču. Crveno-beli su uspeli da vrate ravnotežu u trećoj četvrtini nakon veoma dobrog starta Mornara. Rasel je zatvorio četvrtinu sa još jednom trojkom. 26 poena za tri četvrtine protiv crveno-belih je postigao ovaj sjajni Amerikanac. U timu Zvezde se pored Bentila istakao Dobrić sa 10 poena.

Poluvreme

Druga četvrtina:

Crveno-beli dobro otvaraju drugu četvrtinu i odmah odlaze na sedam poena razlike. Razigrao se Stefan Marković. Dalibor Ilić odlično koristi minutažu. Do sada je postigao 7 poena uz 2 skoka. Bentil pruža monstuoznu partiju sa čak 18 poena, uz dva skoka i dve asistencije. Raspucali su se crveno-beli u drugoj četvrtini, a tome je mnogo doprineo i mladi Topić sa 8 poena.

Na drugoj strani Rasel je najefikasniji sa 12 poena. Zvezda odlazi na poluvreme sa 16 poena prednosti.

Duško Ivanović
foto: Star sport

Prva četvrtina:

Bolji start crveno-belih koji su preko Bentila i Dobrića došli do početne prednosti. Na drugoj strani očekivano Rasel i Pecarski drže Mornar u igri. Bentil na kraju prvu deonicu završava sa čak 13 poena, a prati ga Rasel u protivničkom timu sa 9. Crveno-beli prvu četvrtinu rešavaju u svoju korist rezultatom 25:22. Svoje minute na ovom meču su dobili Miroslav Raduljica i Dalibor Ilić.

Uoči meča:

Košarkaši Crvene zvezde u meču 10. kola ABA lige dočekuju Mornar iz Bara.

Samo dva dana nakon pobede u prvom evroligaškom večitom derbiju u istoriji, crveno-beli igraju duel regionalne lige protiv nepredvidive ekipe iz Bara.

Nakon dolaska Duška Ivanovića na klupu Crvene zvezde, beogradski tim je u osam utakmica zabeležio isto toliko pobeda, tako da će u ovom meču crveno-beli juriti deveti trijumf u nizu.

"Očekuje nas utakmica sa vrlo opasnom ekipom, koja ima izvanrednu tranziciju i odlične šutere, biće veoma teško. Kada pričamo o ekipi Mornara moram da pomenem braću Pavićević koji su podigli nivo košarke u Baru i Crnoj Gori i njihov rad je zaista za divljenje", pohvalno je govorio Ivanović o narednom rivalu.

Nakon osam odigranih utakmica u ABA ligi, Crvena zvezda ima sedam pobeda i jedan poraz.

KK Crvena zvezda
foto: Profimedia

Sigurno je da će u crveno-belom taboru voditi računa i o potrošnji igrača, s obzirom da je naredne sedmice na programu dupli program Evrolige. Dobra strana u celoj priči je da će sva tri naredna duela Zvezda igrati na svom terenu.

Ekipa Mornara u dosadašnjem toku sezonu u ABA ligi ima četiri pobede i pet poraza, i nalazi se na deobi osmog mesta, poslednjeg koje vodi u plej-of.

U pitanju je tim koji igra u promenjivoj formi, a mnogo toga u igri Mornara zavisi od raspoloženja najboljih poentera ekipe - Derona Rasela i Marka Pecarskog.

Mornar
foto: Mornar-Barsko zlato

Ova dva igrača nalaze se na drugom i trećem mestu u celoj ligi po broju postignutih poena. Rasel je drugi sa prosekom od 25,67 poena po utakmici, a Pecarski treći sa 22,11.

Na vrhu liste je sjajni igrač Zadra, Luka Božić, sa neverovatnih 31,44 poena u proseku po utakmici.

Utakmica između Crvene zvezde i Mornara igra se od 18 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track