PARTIZAN DOČEKUJE PRVAKA EVROPE! Obradović: Veća želja, borbenost i samopouzdanje za povratak na pobednički put
Foto: STARSPORT / Shutterstock Editorial / Profimedia

EVROLIGA

PARTIZAN DOČEKUJE PRVAKA EVROPE! Obradović: Veća želja, borbenost i samopouzdanje za povratak na pobednički put

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da je zadovoljan kako je ekipa trenirala u odbrani uoči utakmice sa šampionom Evrope Efesom i da crno-beli moraju da igraju uz veću želju, borbenost i samopouzdanje kako bi se vratili na pobednički put.

"Posle dugo vremena danas je trening odbrane možda bio i najbolji u poslednjih ne znam koliko. S te strane sam zadovoljan, a činjenica da igramo ponovo pred našom publikom i da dolazi evropski prvak treba da nam da motiv više da probamo da sitne stvari koje su bile prisutne u poslednjim utakmicama i dovele do toga da gubimo praktično na isti način, na jedan posed, korigujemo", rekao je Obradović.

Košarkaši Partizana igraju u petak od 20.30 u Beogradskoj areni protiv aktuelnog šampiona Evrope Efesa, utakmicu 14. kola Evrolige. Crno-beli imaju niz loših rezultata i pokušaće da ga prekinu pred svojom publikom.

"Radilo se i mislim da sam uočio neke bolje stvari, ali nažalost to nije bilo dovoljno u ovim utakmicama. Mora još, još veća želja i borbenost i veća koncentracija ako želimo da se vratimo na to da počnemo da pobedjujemo utakmice. Moramo da verujemo sami sebi, to je najvažnije. Da igramo sa samopouzdanjem", naveo je Obradović.

Partizan
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

On je rekao da činjenica da je Efes dvostruki prvak Evrope, dovoljno govori o kvalitetu turskog tima.

"Imaju kreatora koji i te kako utiče na njihovu igru, pre svega Vasa Micić, Voboa i Vil Klajburn. Ne možemo da zaboravimo i ostale igrače, ali to su tri glavna kreatora i ono kako smo probali da pravimo utakmicu, to je da probamo da njihovu kreaciju smanjimo na minimum. Koliko ćemo uspeti - videćemo", dodao je Obradović.

Košarkaš Partizana Matijas Lesor veruje da ekipa ima potencijal, ali je rekao da mora da vrati samopouzdanje.

"Mislim da smo tim sa potencijalom da dobijemo bilo koga. Nije bitno ko je protivnik. Ne kažem ovo tek tako, već verujem da možemo. U teškoj smo fazi, moramo da vratimo samopouzdanje i budemo bolji", istakao je Lesor.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track