FILIP PETRUŠEV PROCVETAO KOD DUŠKA IVANOVIĆA: Zvezda dobija još jednog igrača u evroligaškom modu, uz Nedovića i Vildozu!
Foto: Starsport

sve bolji i bolji

FILIP PETRUŠEV PROCVETAO KOD DUŠKA IVANOVIĆA: Zvezda dobija još jednog igrača u evroligaškom modu, uz Nedovića i Vildozu!

Košarka -

Filip Petrušev stigao je letos u Crvenu zvezdu sa oreolom košarkaša željnog da oživi vlastitiu karijeru. Posle fijaska u redovima Efesa sa kojim je osvojio Evroligu bila mu je potrebna sredina u kojoj će igrati.

Filip Petrušev
foto: Starsport

Odlučio se Filip Petrušev letos da dođe na Kališ, iako je postojala opcija da završi i u Partizanu. Posle razgovora sa Nebojšom Čovićem i agentom Miškom Ražnatovićem doneo je konačnu odluku. Međutim, kod trenera Vladimira Jovanovića njije sve to išlo kako treba. Kao i cela ekipa, tako ni Filip Petrušev nije uspevao da izađe iz krize.

A, onda se sve okrenulo kada je u klub stigao iskusni trenerski vuk Duško Ivanović. Serije teških i dugih trenera očigledno su prijale vižljastom Filipu Petruševu. Ušao je polako, ali sigurno u pobednički mod, dokazujući iz utakmice u utakmicu da se radi o evroligaškom košarkašu ispred koga su visoki dometi, za koje je konačno spreman.

Filip Petrušev
foto: Starsport

Blistao je Filip Petrušev u Evroligi, u neizvesnim utakmicama koje je Crvena zvezda dobijala, protiv Asvela, Albe, Makabija, Partizana, Virtusa, Žalgirisa... Svoju najbolju partiju pokazao je u četvrtak uvele u porazu od Armanija. Centar crveno-belih okončao je meč sa impozantnim učinkom od 20 poena i 11 skokova, uz indeks korisnosti 28.

Potvrdio je svoj raskošni talenat, bio je precizan ispod koša, sa distance, ali i sa linije za tri poena. Dugačke ruke, brzina i pokretljivost, uz njegovih 211 centimetara, su mu omogućili dve sjajne blokade. Opšti utisak je da će ukoliko uspe da popravi igru u odbrani, a u Crvenoj zvezdi veruju da će to uraditi uz Duška Ivanovića, biti ozbiljan projekat za srpsku košarkašku budućnost. Posebno uz moćan šut koji ima.

Filip Petrušev
foto: Starsport

U dosadašnjem delu sezone Filip Petrušev je ključni košarkaš Crvene zvezde, uz dvojicu lidera na parketu Nemanju Nedovića i Luku Vildozu. Sasvim je sigurno da će u narednom periodu imati još veću minutažu, s obzirom da je Hasan Martin povređen i da ga čeka oporavak od dva meseca. Očigledno je da se naporan rad Filipa Petruševa isplaćuje i da od njega treba očekivati još bolje partije u nastavku sezone.

Jedan podatak posebno je važan i treba ga istaći. Filip Petrušev sa 22 godine drugi je najmlađi košarkaš u rosteru Crvene zvezde. Od njega je jedino mlađi Nikola Topić, koji ima 17 godina. Dalibor Ilić ima isto godina kao i Filip Petrušev, ali je stariji od njega tri meseca.

Filip Petrušev
foto: Starsport

Filip Petrušev letos je potpisao ugovor na jednu plus jednu sezonu sa Crvenom zvezdom. U prevodu, Kalemegdan može da napusti jedino u slučaju ako se odluči na odlazak u NBA ligu, a tamo je draftovan od strane Filadelfije kao 50. pik, 2021. godine. Završio je koledž Gonzaga u SAD, a s obzirom na trenutnu situaciju i njegovu poziciju u Evroligi, realnije je da i sledeće sezone nosi dres Crvene zvezde, nego da se otisne u NBA ligu.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track