ZVEZDA NE DUGUJE, A IPAK NE MOŽE DA REGISTRUJE KAMPACA: Oglasio se izvršni direktor Evrolige, kazna kao POSLEDNJE UPOZORENJE!
Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

STROGO

ZVEZDA NE DUGUJE, A IPAK NE MOŽE DA REGISTRUJE KAMPACA: Oglasio se izvršni direktor Evrolige, kazna kao POSLEDNJE UPOZORENJE!

Košarka -

Nakon što je Evroliga saopštenjem obavestila javnost da je Crvena zvezda Meridianbet kažnjena zabranom registracije igrača i novčanom kaznom, oglasio se klub, ali i izvršni direktor ovog takmičenja.

Maršal Glikman je potvrdio da crveno-beli nemaju više dugovanja koja prave problem, ali da je kazna stigla kao upozorenje da se slične situacije ne ponavljaju.

"Ovo nas je razočaralo jer uvek želimo najbolje igrače na terenu. Frustrirajuće je što ozbiljno kršenje pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju od strane kluba, i to sprečava da se veliki igrači registruju do kraja februara. U ligi Kancelarije, moramo da obezbedimo da se svi timovi pridržavaju istih pravila i to je razlog zašto su nezavisna regulatorna tela izrekla takvu sankciju", rekao je Glikman i dodao:

"Drago nam je što su sve zaostale obaveze izmirene, ali je važno da Crvena zvezda ima istinsku posvećenost da poštuje sve propise i dalje, a verujem da je imaju, prema našim razgovorima sa klubom", zaključio je izvršni direktor Evrolige.

Samom odlukom o kazni praktično je poslato poslednje upozorenje srpskom predstavniku, a čak je i u saopštenju navedeno da bi slećedi prekršaji mogli kao posledicu da imaju oduzimanje pobeda.

"Ova kazna je upozorenje za klub da svako dalje kršenje pravila može dovesti do strožih sankcija, kao što su pobede izbrisane iz evidencije tima. Na ovu odluku može se uložiti žalba Sudu za sportsku arbitražu", navedeno je u saopštenju Evrolige.

Ovakva odluka najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja ozbiljno remeti planove crveno-belih koji se trenutno nalaze na deobi osmog mesta, poslednjeg koje vodi u plej-of.

Učinak od osam pobeda i poraza deluje odlično ako se u obzir uzme izuzetno loš početak sezone.

Navijači ekipe sa Malog Kalemegdana imali su velike nade, ali klub je ostao bez mogućnosti da u naredna dva meseca registuje Fakunda Kampaca, najskuplje pojačanje u istoriji.

Kada se pored toga u obzir uzme i povreda Luke Vildoze koji će propustiti nekoliko utakmica, situacija i šanse za mesto među osam najboljih, više ne deluju isto.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track