BODIROGA SE OGLASIO O SLUČAJU KAMPACA! Prvi čovek Evrolige otkrio suštinu problema: MOJ STAV JE JASAN, nema potrebe da pojašnjavam
Foto: Starsport

PREDSEDNIK

BODIROGA SE OGLASIO O SLUČAJU KAMPACA! Prvi čovek Evrolige otkrio suštinu problema: MOJ STAV JE JASAN, nema potrebe da pojašnjavam

Košarka -

Dejan Bodiroga, predsednik Evrolige, govorio je o problemu u kojem se našla KK Crvena zvezda Meridianbet.

Crveno-beli su kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 25.000 evra i zabranom registovanja igrača do 28. februara, što znači da najskuplje pojačanje u istoriji, Fakundo Kampaco, neće moći da igra sve do marta.

Španski mediji su pisali da je upravo Bodiroga trpeo veliki pritisak da ekipa sa Malog Kalemegdana bude kažnjena, a evo šta kaže legenda srpske i evropske košarke.

"Menadžment Evrolige je 30. decembra 2022. godine uputio preporuku nadležnim, nezavisnim komisijama – Komisiji za kontrolu upravljanja (Management Control Commission) i Finansijskoj komisiji (Finance Panel), da se dozvoli registracija Fakunda Kampaca u Crvenoj zvezdi i da mu se omogući da igra, zato što je to u interesu takmičenja. Ujedno smo podržali sve odluke koje idu u smeru maksimalnog poštovanja svih propisa vezanih za finansijsku stabilnost i fer-plej, što podrazumeva i pojačavanje nadzora", rekao je Bodiroga za "Sportal".

On je poručio i da nije potrebno da govori svoje mišljenje o odluci i kazni.

"Po pitanju krajnje odluke, moj stav je sasvim jasan i nema potrebe da ga dodatno pojašnjavam".

Bodiroga nema pravo da promeni odluku o kazni, već samo izvršni direktor Maršal Glikman.

Povodom situacije KK Crvena zvezda Meridianbet i Fakunda Kampaca oglasila se i Unija evroligaških igrača koja je jasno stala u odbranu Argentinca.

Kurir sport/Sportal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track