LOŠE VESTI ZA PARTIZAN! Doktor Moma Jakovljević o Koprivici: Nažalost, jeste mononukleoza
Foto: Starsport©

VAN TERENA BAR MESEC DANA

LOŠE VESTI ZA PARTIZAN! Doktor Moma Jakovljević o Koprivici: Nažalost, jeste mononukleoza

Košarka -

Doktor košarkaškog kluba Partizan Momčilo Jakovljević potvrdio je danas da je igraču crno-belih Balši Koprivici konstatovana mononukleoza i da je u pitanju lakši oblik.

"Nažalost, jeste mononukleoza. Kao što verovatno znate, prenosi se kapljičnom infekcijom i vazduhom, uglavnom je dobijaju mladi", rekao je Jakovljević za Mozzart Sport.

Moma Jakovljević
foto: Zorana Jevtić

Koprivica nije bio deo tima crno-belih koji su u Beogradu pobedili Monako u Evroligi, a već pre tog meča se pojavila informacija da centar Partizana ima mononukleozu.

Trener Željko Obradović je posle utakmice rekao da će Koprivica biti van terena duže vreme i da će sve informacije o tome dati doktor Jakovljević.

"Terapija su strogo mirovanje i dijetalna ishrana. Uradili smo i kontrolni test, da budemo potpuno sigurni. Vrlo je važno da se svakih sedam dana prati stanje jetre i slezine, da ne dođe do njihovog uvećanja. Ako do toga ne dođe - oporavak može da bude brži", rekao je Jakovljević.

On je istakao i da ne može da daje dugoročne prognoze.

"Sada je potrebno da na svakih sedam dana radimo laboratorijske analize, da pratimo stanje njegovih organa. Recimo da bismo za 15 dana mogli da imamo jasniju sliku", rekao je doktor crno-belih.

"Po ovom testu koji smo uradili pre neki dan, u pitanju je lakši oblik mononukleoze. Nema strogih pravila o tome kada bi mogao da se vrati. Lično ću da pratim njegove analize, jer ne smemo da dozvolimo da dodje do eventualnih komplikacija. Ako ne bude uvećanja jetre i slezine u narednih mesec dana, biće pre na terenu", dodao je on.

(Kurir sport/MozzartSport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track