MAMA SE I DALJE PITA ZA SVE, POSEBNO ZA NOVAC: Luka Dončić izgubio pravnu bitku sa majkom!
Foto: Pritnscreen/Instagram

keva je zakon

MAMA SE I DALJE PITA ZA SVE, POSEBNO ZA NOVAC: Luka Dončić izgubio pravnu bitku sa majkom!

Košarka -

Luka Dončić, jedan od najboljih košarkaša na svetu okončao je pravni spor sa svojom majkom Mirjam Poterbin pokrenut jesenas zbog kontrole nad brendom "Luka Dončić 7".

Luka Dončić
foto: Profimedia

Član Dalasa Luka Dončić time je završio pravnu bitku sa majkom, koja je ostala vlasnica prava na njegov brend. Podsetimo, slovenački košarkaš srpskog porekla hteo je da registruje vlastiti brend pod imenom "Luka Dončić", ali je zavod za registraciju to odbio jer već postoji brend "Luka Dončić 7". Njegova majka nije želela da otkaže svoja prava, pa je sin protiv nje u septembru potegao pravni spor iz kojeg se na kraju povukao. Otac Saša Dončić, bivši košarkaš iz Kraljeva, nije se mešao u spor.

Mirjam Poterbin
foto: Printskrin/Instagram

Mirjam Poterbin je nakon što je sin osporio njena prava, podnela sudu zahtev da se Lukin zahtev odbije, jer, prema rečima njenih advokata, "nije imao valjan osnov za osporavanje registracije". Naime, sin je majci poverio upravljanje brendom "Luka Dončić 7", što je Poterbinova dokazala validnim potpisom.

Kako je nastao problem? Luka Dončić (23) je u julu 2021. godine preko svojih advokata pismeno saopštio majci da povlači svoju saglasnost, jer je osnovao kompaniju "Luka99 INc" preko koje je i podneo žalbu. Košarkaš je pred početak sezone 2021/22, otkrio novi logo koji se već nalazi na svim njegovim patikama i odeći brenda "Jordan", a koji uključuje njegove inicijale (LD), broj dresa (77) i S koji predstavlja Sloveniju.

Međutim, njegove pokušaje za registracijom odbio je USPTO (Američka kancelarija ua patente i žigove) sa obrazloženjem da već postoji marka "Luka Dončić 7". Na kraju, sin i majka su pronašli zajednički jezik i pravni spor je okončan.

Luka Dončić
foto: Profimedia

Luka Dončić je jedan od najplaćenijih košarkaša u NBA ligi. Pre nešto više od godinu dana potpisao je petogodišnji ugovor sa Dalasom vredan 207.000.000 dolara. Karijeru je počeo u Olimpiji iz Ljubljane, ali je već kao klinac od 13 godina otišao u Real iz Madrida, sa kojim je 2018. osvojio Evroligu u Beogradu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track