"GAĐENJE I NEVERICA ZBOG NASILNE PORUKE" Zvezdin košarkaš NA ŽESTOKOM UDARU poznatog portala! Zahteva se HITNA reakcija Evrolige!
Foto: Starsport

NOVA BURA

"GAĐENJE I NEVERICA ZBOG NASILNE PORUKE" Zvezdin košarkaš NA ŽESTOKOM UDARU poznatog portala! Zahteva se HITNA reakcija Evrolige!

Košarka -

Poznati košarkaški portal "Basket news", otvorenim pismo je pozvao Evroligu da istraži poruku koju je Hasan Martin, košarkaš Crvene zvezde Meridianbet, poslao novinaru.

Amerikanac koji radi na oporavku i povratku na teren, burno je reagovao na objavu litvanskog novinara Ritisa Visnauskasa koji piše za pomenuti portal.

Visnauskas je kritikovao akciju Zvezde, ali i njenih navijača uz poruku "FreeFacu". Cilj kluba sa Malog Kalemegdana je da se ukine zabrana registracije igrača koja važi do kraja februara.

Zanimljivo je da je Litvanac kritike uputio dva dana pre utakmice koju crveno-beli igraju u Kaunasu protiv Žalgirisa.

"Ova "FreeFacu" inicijativa u Evroligi i na društvenim mrežama je pomalo blamantna. Čovek nije politički zatvorenik. On je dobro plaćen košarkaš koji samo čeka određeni datum da krene da igra", poručio je Visnauskas na društvenoj mreži Tviter.

Martin je odlučio da odgovori, što je i učinio porukom: Shut the f*ck up", što se, najblaže rečeno, prevodi kao "ućuti".

Sporna objava Martina
Sporna objava Martinafoto: Printscreen

Martin je brzo obrisao objavu, ali u četvrtak ujutru, na sajtu "basketnews.com" pojavio se tekst pod naslovom: Otvoreno pismo o nasilnom tvitu Hasana Martina novinaru "Bakset news-a".

U njemu glavni urednik portala, Jonas Miklovas, takođe Litvanac, žestoko kritikuje objavu Martina koju je košarkaš.

"Razumem da nesrećni navijači pokazuju svoje frustracije bez puno razmišljanja. Znam i da anonimnost na internetu iznese sve najgore. Možeš da kažeš stvari koje ne bi u pravom životu jer znaš da neće biti posledica".

Kao novinar naučiš da blokiraš sve to jer razumeš da ne možeš da kontrolišeš. Ali nikada ne očekuješ da košarkaš krene na tebe kao siledžija, pogotovo ako se nikada nisi ponašao neprimereno ili neprofesionalno.

To se dogodilo kada je Hasan Martin, košarkaš Crvene zvezde Meridianbet, odlučio da je dobra ideja da objavi nasilni "GIF" kao odgovor Ritisu Visnauskasu.

Moja prva reakcija bilo je gađenje i neverica. Sat vremena nakon što sam video nasilan tvit, Martin ga je obrisao, ali internet nikada ne zaboravlja", naveo je Miklovas.

On je poručio i da je njegov kolega za kojeg tvrdi da je napadnut veliki profesionalac i da njegovi stavovi nikada nisu znak nepoštovanja prema nekome ili nečemu.

"Slanje ovakvih tvitova ne bi trebalo da bude tolerisano, prema novinaru, ni prema navijaču. Zato javno pozivam Evroligu i Asocijaciju igrača Evrolige da ispitaju ovaj slučaj. Hasan Martin i Ritis Visnauskas su deo Evroligine zajednice, koja se zalaže za toleranciju i poštovanje. Promocija nasilja je nešto protiv čega bi svi trebalo da budemo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track