MLADOST I OKK BEOGRAD U DOBROM RITMU: Dva beogradska tima ostvarila ubedljive pobede u 18. kolu
Foto: KLS

KLS

MLADOST I OKK BEOGRAD U DOBROM RITMU: Dva beogradska tima ostvarila ubedljive pobede u 18. kolu

Košarka -

Dva beogradska tima, zemunska Mladost i OKK Beograd, kreatori su dve najubedljivije pobede u 18. kolu Košarkaške lige Srbije. I to oba na gostovanjima.

OKK Beograd je u Subotici nadigrao Spartak 88:70 zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu, ali i odličnom šutu za tri poena. Klonferi su pogodili 12 trojki iz 22 pokušaja. U tom segmetnu najviše se istakao mladi Nikola Topić koji je pogodio četiri šuta iza linije 6,75 i koji je sa 23 poena, po pet skokova i asistencija bio među najzapaženijima na meču. Poen više ubacio je Stefan Miljenović. Subotičane su predvodili Aleksa Jugović sa 19 poena i Patrik Hardi sa 14.

Mladost nije tako dobro šutirala, ali je čak i sa tri trojke iz 18 pokušaja savladala je Dunav 91:65. Zemunci su od starta nametnuli svoj ritam, da bi sjajnom igrom u poslednjem periodu krunisali pobedu.

Za takav rasplet najzaslužniji su bili Teri Li Armstrong sa 24 poena i Dušan Radosavljević koji je uz 17 ponea, imao i 5 asistencija. Bolji od ostalih u redovima Dunava bio je Marko Grković koji je ubacio 21 poen.

Za najveće iznenađenje kola pobrinula se Kolubara koja je pred svojim navijačima savladala Metalac, 82:76. Posle dosta uspona i padova na obe strane, u poslednji minut ušlo se nerešenim rezultatom – 76:76. Lazarevčani su utakmicu završili serijom 6:0 i došli do pobede.

Stefan Eliot sa 22 poena i 8 skokova i Mladen Grušanović sa 20 poena, predvodili su domaćina. Među Valjevcima istakao se Ibrahim Durmo sa 26 poena i 10 skokova.

U ostalim mečevima, Zlatibor je slavio na gostovanju Vojvodini u Novom Sadu 81:73 i ponovo je sam na vrhu. Dinamik je na Dorćolu bio bolji od Vršca, 86:79, Sloboda je u lepom ambijentu, pred oko 1000 navijača stigla do važne pobede nad Novim Pazarom 80:66, Čačak 94 je kraj Morave bio bolji od Zdravlja 80:70. Sloga nije doputovala u Pančevo na megdan Tamišu, i taj meč će biti registrovan službenim rezultatom 20:0 za Tamiš.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track