ZAŠTO JE TOP 8 SVE DALJE? Ovaj Zvezdin tim NE MOŽE VIŠE, propusti uprave RAZLOG PADA
Foto: @starsport

komentar

ZAŠTO JE TOP 8 SVE DALJE? Ovaj Zvezdin tim NE MOŽE VIŠE, propusti uprave RAZLOG PADA

Košarka -

Neverovatna serija Crvene zvezde postala je prošlost. Kriza u igri sadašnjost.

A, razlog je potpuno jasan - planirana dopuna tima nije odrađena zbog grešaka rukovodstva zbog kojih je usledila zabrana registrovanja igrača u Evroligi.

Da su imali u timu planirane Kampaca i Polonaru (koji je bio pred potpisom za Zvezdu) verovatno bi gornji deo tabele bio realnost, ovako su crveno-beli u ozbiljnoj krize igre i rezultata.

Nedovoljna širina rostera za igranje u Evroligi bio je evidentan problem već od prvih dana kada je Duško Ivanović stigao na Mali Kalemegdan. Neverovatni rezultati koji su usledili zamaskirali su to, ali je bilo samo pitanje vremena kada će skraćena rotacija koštati Zvezdu. To se sada dešava, a moglo je da bude izbegnuto.

Kazna koju je dobio srpski klub je takva-kakva je i za nju je krivo rukovodstvo crveno-belih, a ne Evroliga. Greške u radu nekada dođu na naplatu (kršenje pravila o dugovanjima igračima), nekada ne (slučaj Valensija - Topić), ali je činjicica da je sve ovo došlo u najgorem mogućem momentu.

Zvezda je imala vrhunsku bazu da napravi veliki rezultat. Prepoznati su i nedostaci i sve je slutilo da će ovo biti Zvezdina sezona.

Na kraju februara će verovatno da bude kasno za ispravke. Kao što je prošao voz za Polonaru. Sklanjanje iza aktuelnog tima je prikrivanje propusta i toga da bi Zvezda trenutno bila u top 5 timova Evrolige da nije bilo kazne.

Skor od 10 pobeda i 12 poraza je dobar, ako se gleda početak sezone, ali nije, ako se gleda momenat dovođenja verovatno jednog od tri najbolja plejmejkera koji igraju na Starom kontinentu.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track