KOME SMETA BORAC IZ ČAČKA U REGIONALNOJ LIGI: Sramotne odluke ABA lige i direktora takmičenja! Direktno su režirali pobednika!
Foto: ABA liga/Duško Radišić

bruka

KOME SMETA BORAC IZ ČAČKA U REGIONALNOJ LIGI: Sramotne odluke ABA lige i direktora takmičenja! Direktno su režirali pobednika!

Košarka -

Borac iz Čačka nije dobrodošao u regionalnoj ABA ligi. Stiče se takav utisak posle svega što se dogodilo pre i tokom utakmice između Borca i Cibone (83:84).

Borac Čačak
foto: ABA liga/Duško Radišić

Čačani su bili desetkovani pred utakmicu sa Zagrepčanima, jer je nekoliko igrača bilo zaraženo virusom. Potrebnu medicinsku dokumentaciju poslali su na adresu ABA lige, sa odlaganjem meča na nekoliko dana, međutim ona nije bila uvažena. Posle toga su izdali saopštenje na koje nisu dobili odgovor.

Direktor takmičenja, bivši košarkaški sudija, Milija Vojinović odbacio je medicinske nalaze za igrače Borca iz Čačka, te meč protiv Cibone odložio za svega 24 časa?! Bilo je nemoguće da se svi bolesni igrači oporave za jedan dan, pa je Borac na megdan Ciboni izašao sa sedmoricom košarkaša, od toga su četvorica bili juniori.

Borac Čačak
foto: ABA liga/Duško Radišić

Ovde valja istaći da je pomenuti direktor takmičenja Milija Vojinović jesenas, polovinom oktobra 2022. godine odložio utakmicu između Cedevita Olimpije i Crvene zvezde u Ljubljani. Tada se tim iz Slovenije požalio da ima nekoliko košarkaša (četiri do pet) zaraženih korona virusom, pa je direktor Vojinović bez problema odložio utakmicu na neodređeno vreme. Zvuči neverovatno, ali taj meč još nije odigran. Košarkaši Crvene zvezde tada su bespotrebno izlagani putu i troškovima jer su kupili karte za let, bili na aerodromu i čekali na ukrcavanje za Ljubljanu.

Milija Vojinović
foto: ABA League/Dragana Stjepanović

I takvi desetkovani košarkaši Borca su se ravnopravno nosili sa protivnikom iz Zagreba. Sve do kraja utakmice, kada su nesrećno poraženi sa pola koša razlike. Opšti je utisak da su sudije Ilija Belošević, Milivoje Jovičić i Tomislav Vovk donosili čudne odluke, posebno se to može reći za tandem iz Srbije.

Valja pomenuti i da je centar Borca Đorđe Gagić kažnjen jednom utakmicom neigranja, jer je neprimereno odgovorio na jeziva i vandalska skandiranja publike iz Zadra, koja ga je vređala na nacionalnoj osnovi. Kazna koju je dobio KK Zadar za izazivanje verske i nacionalne mržnje od strane svoje publike je u najmanju ruku smešna - 5.000 evra i zatvaranje dela tribina u naredne dve utakmice.

Đorđe Gagić
foto: Printscreen

Očigledno je da Borac iz Čačka kao predstavnik Srbije nije dobrodošao u regionalnoj ABA ligi. Pojedinci koji se nalaze na funkcijama u takmičenju odlučili su da treniraju strogoću nad klubom koji je važan košarkaški centar, ne samo u Srbiji, već i u regionu. Dokle, videćemo...

Samo, bilo bi dobro, da neko od zvaničnika ABA lige argumentovano obrazloži šta to nije valjalo u medicinskoj dokumentaciji za bolesne igrače Borca. Čisto da ne ostane nedorečeno.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track