DANILOVIĆEV SIN UZEO TROFEJ PARTIZANU: Vuk blistao u finalu Mini kupa Srbije i odveo svoj tim do PEHARA
Foto: KSS

budućnost srpske košarke

DANILOVIĆEV SIN UZEO TROFEJ PARTIZANU: Vuk blistao u finalu Mini kupa Srbije i odveo svoj tim do PEHARA

Košarka -

Pionirska ekipa Mega MIS zasluženo je osvojila Mini kup Srbije, pošto je u finalu u dvorani „Čair“, pred nekoliko stotina gledalaca, pobedila Partizan rezultatom 94:76.

Mega je bolje otvorila utakmicu i povela 7:1, ali je Partizan napravio seriju 12:0 i u 5. minutu poveo 13:7. Vratila se Mega brzo u pravi ritam i na prvu pauzu otišla sa 23:20.

Smenjivale se su ekipe u maloj prednosti i na početku druge deonice, pogađao je Bojović za crno-bele, bilo je i lepih poteza… Mega je posle dve uzastopne trojke Danilovića i jedne Karalića stigla do dvocifrene prednosti u 16. minutu – 41:31. Uzvratio je Veković, ali je Mega i dalje kontrolisala igru, a Karalić je novom trojkom podigao na „plus 15“ – 50:35, koliko je bilo i na poluvremenu.

Nastavljena je dominacija Mege i na startu treće deonice, posle tri minuta igre bilo je 58:40, pogađali su sjajni Danilović i Karalić. Vortić i Mirković su kreirali mini seriju 6:0 i smanjili na 48:60.

Održavala je Mega sve vreme dvocifreni višak, ali su pioniri Partizana konstantno pretili, a na poslednji odmor otišlo se pri rezultatu 69:57 za Megu.

U istom ritmu je krenula i četvrta četvrtina. Mega je posle dva minuta podigla na velikih 77:59, a kada je na tri i po minuta pre kraja raspoloženi Danilović (ukupno 24 poena) pogodio novu trojku za 82:65 pitanje pobednika je bilo rešeno.

Kurir sport / KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track