NBA LEGENDA JE NAPRAVIO DETE DEVOJČICI OD 13 GODINA: Bio je moćan košarkaš, ali je kao čovek bio NULA, za dečaka nije hteo da čuje
Foto: Printskrin/Instagram

loša osoba

NBA LEGENDA JE NAPRAVIO DETE DEVOJČICI OD 13 GODINA: Bio je moćan košarkaš, ali je kao čovek bio NULA, za dečaka nije hteo da čuje

Košarka -

Stari poznavaoci NBA košarke dobro pamte Karla Melouna. Poznati as sa nadimkom Poštar bio je velika zvezda, ali je kao čovek bio nula.

Karl Meloun
foto: Printskrin/Instagram

Američki mediji nedavno su podsetili na neslavnu epizodu Karla Melouna (59) čoveka koji je više od decenije bio zaštitno lice ekipe Juta Džez. Jedan od najsnažnijih košarkaša i jedan od najmoćnijih krilnih centara napravio je nešto čega se nije postideo i zbog čega je i danas omrznut u javnosti.

Dokaz tome je 1983. godina kada je napravio dete 13-godišnjoj devojčici. Za njega kažu da je bio bahat i da je uvek mislio samo na sebe. Te 1983. Meloun je imao samo 20 godina i velika karijera je bila tek pred njim.

Stupio je u vezu sa 13-godišnjom devojčicom Glorijom Bel koja je ostala trudna. Na pomolu je bio veliki skandal, Karlu Melounu je pretio odlazak u zatvor. Međutim, neki ljudi iz NBA su se angažovali u celom slučaju, pa je porodica maloletnice odustala od tužbe, jer im je rečeno da bi odlazak Melouna u zatvor značio i da oni ostaju bez materijalne nadoknade.

Međutim, porodica Glorije Bel bila je naivna i napravili su veliku grešku. Kada je osetio da može da radi šta hoće, Karl Meloun je zaboravio na grehe iz mladosti. Postao je velika NBA zvezda, a za sina nije želeo ni da čuje, iako je DNK nalaz potvrdio da je 99,9 odsto on otac. Tek posle sudskog spora koji je trajao godinama morao je da prizna očinstvo, a dečaka je prvi put upoznao kada je ovaj imao 17 godina. Plaćao je 125 dolara nedeljno za svog sina, iako se ponašao neodgovorno. Čak je Karl sinu Demetriesu rekao da je kasno da imaju odnos sina i oca, međutim svoj odnos su vremenom popravili.

Karl Meloun
foto: Printskrin/Instagram

Nikada Karl meloun nije želeo ni da priča o svemu što je radio u mladosti i kako je obeščastio jedno dete.

- Ne želim da govorim o stvarima iz prošlosti. To me ne zanima. To je moj privatni životi. Ja ću sa time da se nosim kao i sa mnogim drugim. Svejedno mi je. I ja sam samo čovek - govorio je Karl Meloun.

Karl Meloun
foto: Printskrin/Instagram

Dečak po imenu Demetres Bel postao je kasnije poznati NFL igrač. Pet sezona nosio je dres ekipa Bafalo Bilsa, Filadelfija Iglsa i Dalas Kaubojsa. Sa ocem nikada nije imao skladan odnos protkan uzajamnim poštovanjem, a kamoli ljubavlju.

Karl Meloun se 1990. godine venčao sa Kej Kinsi, Mis države Ajdaho za 1988, i sa njom dobio četvoro dece. Ćerke Kedi (1991), Kajli (1993) i Karli (1998), te sina Karla Džuniora (1995).

Karl Meloun
foto: Printskrin/Instagram

Bio je sklon švaleraciji. Sa strane je "radio" redovno, pa se ispostavilo da je sa 17 godina postao otac blizanki. Napravio je decu vršnjakinji iz škole Boniti Ford, a ona je 1980. godine na svet donela devojčice Deril i Šeril. I u ovom slučaju Karl Meloun nije želeo da prizna očinstvo, pa je morao na sud. I tu je DNK test rekao svoje, 99,9 odsto Meloun je bio otac devojčica. Došlo je do vansudskog poravnanja sa oštećenom Boniti Ford. Sestre su se bavile košarkom, igrale su na koledžu, a Meloun je tek kasnije sa njima izlagio odnose.

- Nisam se poneo na pravi način prema starijoj deci. Pogrešio sam, ali vreme ne mogu da vratim - kazao je u jednom intervjuu 2018. godine Karl Meloun.

Karl Meloun
foto: Printskrin/Instagram

Karl Meloun je NBA karijeru počeo 1985. godine u Juti Džezu. Gotovo kompletnu karijeru, sem godine u Los Anđeles Lejkersima, proveo je u ovom timu sa kojim je dva puta imao šansu da osvoji NBA prsten. Međutim, oba puta ga je zaustavio Majkl Džordan koji je predvodio Čikago Bulse.

Kurir sport/sportskeeda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track