SKANDALOZAN ISPAD - UDARIO NA SRBINA JER JE BELAC?! Bivši NBA as ponovo brutalno isprozivao Jokića: Sada je PREŠAO SVAKU GRANICU!
Foto: Printscreen

gnusno

SKANDALOZAN ISPAD - UDARIO NA SRBINA JER JE BELAC?! Bivši NBA as ponovo brutalno isprozivao Jokića: Sada je PREŠAO SVAKU GRANICU!

Košarka -

Bivši NBA igrač i aktuelni košarkaški analitičar "ESPN", Kendrik Perkins, nastavio je sramnu kampanju protiv srpskog centra Nikole Jokića.

Perkins je podigao veliku buru u košarkaškoj javnosti pošto je optužio Srbina da "pumpa" brojke kako bi imao trip-dablove i da ciljano na svakom meču povećava asistencije kako bi bio dvocifren u tri kolone.

Njegova izjava nije promakla Nikoli Jokiću, koji je nakon sjajne partije protiv Hjustona ironično odgovorio bivšem košarkašu:

"Kada igrate za statistiku, to je lako. Čuo sam, to je istina", rekao je Jokić i nasmejao novinara.

Njegov odgovor dodatno je razbesneo Perkinsa koji osuo još žešću paljbu po Srbinu i NBA ligi.

Perkins je optužio NBA da ima dvostruke standarde za tamnopute igrače kada je u pitanju glasanje za prestižno MVP priznanje.

"Zašto niko nije pokrenuo ovu konkretnu temu - kada je reč o momcima koji su osvojili MVP od 1990. godine. Samo tri igrača su osvojila, a da nisu bila u Top 10 po postignutim poenima. Da li znate ko su bila ta trojica? Stiv Neš, Jokić i Dirk Novicki. Šta ti momci imaju zajedničko? Razmislite o tome" rekao je Perkins zbunjenom voditelju Stivenu Smitu.

Perkins se pita zašto je Jokiću prošle sezone dodeljena nagrada kad je Denver bio šesti, a sada kao jedan od glavnih argumenata za treće MVP priznanje u nizu ističu to što je njegov tim lider Zapada.

"Nemojte mi reći da je siguran favorit jer je Denver prvi na Zapadu. Nisu bili prošle godine, bili su šesti. Zašto se za neke osobe menjaju kriterijumi, a za neke ne?", završio je svoj monolog Perkins.

Kurir sport/Basketnews

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track