NEVEROVATNE BROJKE NIKOLE JOKIĆA! Srbin ispisao nove stranice istorije i pitamo se - IMA LI KRAJA! Ispred njega samo Čemberlejn!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

LUDILO!

NEVEROVATNE BROJKE NIKOLE JOKIĆA! Srbin ispisao nove stranice istorije i pitamo se - IMA LI KRAJA! Ispred njega samo Čemberlejn!

Košarka -

Novi tripl-drabl Nikole Jokića nije sprečio treći uzastopni poraz Denvera, ali to ne menja činjenicu da srpski košarkaš nastavlja da ispisuje nove stranice istorije.

Jokić je u noći između nedelje i ponedeljka protiv Bruklina zabeležio 35 poena, 20 skokova i 11 asistencija i postao prvi košarkaš posle 40 godina koji je takve brojke (minimum 35 poena, 20 skokova i 10 asistencija) zabeležio na najmanje tri utakmice, a treći ukupno sa takvim učinkom.

Pre njega, jedini košarkaši kojima je to pošlo za rukom su čuveni Eldžin Bejlor (tri puta) i Vilt Čemberlejn (11 puta).

Na utakmici protiv Netsa, za 39 minuta koliko je Jokić proveo u igri, Nagetsi su postigli 14 poena više od rivala, dok su za devet minuta sa Srbinom na klupi primili čak 16 poena više od protivnika.

Ove sezone srpsi košarkaš u proseku beleži 24,6 poena, 11,9 skokova i 10 asistencija po utakmici.

Lider je ekipe iz Kolorada u te tri kategorije, a veoma je blizu najboljim saigračima kada je reč o ukradenim loptama i blokadama.

Kentavijus Kaldver-Poup je najbolji "kradljivac" sa 1,5 ukradenih lopti po utakmici naspram 1,3 koliko ima Jokić, a Srbinovih 0,7 blokada po meču blizu su Aronu Gordonu i njegovim 0,8 blokada po utakmici.

Uz sve to, Jokić je na prethodnoj utakmici stigao do 600. asistencije u sezoni i tako postao prvi centar još od Čemberlejna sa takvim dostignućem.

Jasno je i da je u poređenju sa prethodne dve sezone kada je osvajao MVP trofej, ovo najbolja sezona Jokića kada je reč o asistencijama.

U sezoni 2020/21 je ukupno zabeležio 599 asistencija, a 2021/22 584.

Do kraja ligaškog dela Denveru je preostalo još 14 utakmica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track