VELIKA POBEDA PARTIZANA U ISTANBULU! Crno-beli razbili PRVAKA EVROPE nakon što su gubili 17 razlike! Top 8 je SVE BLIŽI!
Foto: Elif Ozturk Ozgoncu / AFP / Profimedia

evroliga

VELIKA POBEDA PARTIZANA U ISTANBULU! Crno-beli razbili PRVAKA EVROPE nakon što su gubili 17 razlike! Top 8 je SVE BLIŽI!

Košarka -

Košarkaši Partizana napravili su veliki preokret i pobedili u Istanbulu prvaka Evrope, ekipu Efesa u 29. kolu Evrolige rezultatom 84:97.

Crno-beli su očajno krenuli meč, Efes je već u prvoj četvrtini imao neverovatnih 17 poena prednosti, ali ekipa Željka Obradovića se već do poluvremena vratila u igru.

U nastavku su gosti odigrali fantastično, treća četvrtina nam je donela neverovatnu košarku i veliku borbu, a u poslednjih 10 minuta, samo jedna ekipa je postojala na parketu.

Partizan sada ima učinak od 16 pobeda i 13 poraza i napravio je veliki korak ka plasmanu u Top 8.

Kevin Panter je poenterski vodio crno-bele sa 19 poena i dobrim procentima šuta (tri od pet za dva i tri od pet za tri poena, uz četiri od četiri pogođena slobodna bacanja.

Matijas Lesor je bio najkorisniji pojedinac gostiju sa indeksom 23, imao je 17 poena i sedam skokova, od čega čak četiri u napadu, dok je Zek Ledej dodao 16 poena

Zek Ledej je dodao 16 poena, a Aleksa Avramović 14.

U poraženom sastavu Vil Klajburn se istakao sa 22 poena i osam skokova, Elajdža Brajant je postigao 16, a Vasilije Micić 15 poena uz pet asistencija.

Kraj, Efes - Partizan 84:97

Tok utakmice:

Četvrta četvrtina:

40. minut - Penal zaršnica u kojoj Efes nije mogao da se približi crno-belima potvrdila je veliku pobedu Partizana.

39. minut - Lesor je nepogrešic s linije slobodnih bacanja, zatim i Egzum 78:93.

37. minut - Poeni Larkina, a potom i Lesora i Danstona 76:89.

36. minut - Ništa ne uspevaju sada da učine domaći igrači u fazi napada! Prave greške i ne mogu da se izbore sa dobrom odbranom Partizana. Panter to kažnjava novom trojkom, a ubrzo je bio precizan i sa linije slobodnih bacanja 72:87.

Partizan, Efes
foto: Printscreen

35. minut - Ne može Efes do koša, a treneru Atamanu dosuđena je tehnička greška zbog reakcije nakon odluke sudija da ne dosude faul nad igračem domaćeg tima. Panter je pogodio slobodno bacanje za 72:80.

34. minut - Brajant lako stiže do poena, na drugoj strani neverovatna trojka Pantera preko ruke, a nekoliko sekundi kasnije, nakon dobre odbrane, sa distance pogađa i Naneli 72:77.

33. minut - Lesor je ispratio promašaj Avramovića i loptu "vratio" u koš. Crno-beli su potom ukrali loptu, a kontra napad je doneo Lesoru slobodna bacanja. Oba puta je bio precizan 70:71.

32. minut - Neverovatan koš Micića pored Smailagića i Trifunovića, uz to i pogođeno dodatno slobodno bacanje. Avramović nije pogodio trojku, ali jeste Klajburn 70:67.

31. minut - Poeni Avramovića sa linije slobodnih bacanja za početak poslednje deonice, a onda i ukradena lopta i poeni Trifunovića 64:67.

Treća četvrtina:

30. minut - Fantastičan Lesor koji se izborio za poene pod košem. Njegovi poeni bili su poslednji u fantasitčnoj trećoj četvrtini nakon koje je rezultat 64:63.

29. minut - Uzvraća sjajni Klajburn koji je vezao pet poena svog tima 60:58.

Usledio je fantastičan potez Pantera koji je pogodio polaganje, zatim i dodatno slobodno bacanje 60:61.

Larkin odgovara preciznim flouterom 62:61.

28. minut - Avramović! Trojka Partizanovog beka 57:58.

27. minut - Mbaje poenima sa linije penala donosi novu prednost svom timu, a onda Panter kažnjava neopreznost odbrane Efesa. Njegova prva trojka 54:55.

26. minut - Ledej oba puta precizan sa linije slobodnih bacanja, na drugoj strani laki poeni Danstona, ali zatim trojka Avramovića za izjenačenje 52:52.

25. minut - Druga trojka Micića na utakmici donela je ponovo prednost Efesu, potom su crno-beli lako izgubili loptu za lake poene domaćina 50:47.

24. minut - Kakva trojka Nanelija, preko ruke Klajburna uz zvuk sirene! Brajant uzvraća sa nova dva poena 45:47.

23. minut - Klajburn trojkom prekida seriju Partizana, na drugoj strani Ledej promašuje šut sa polu distance, a odmah trojku pogađa i Brajant. Obradović je zatražio tajm-aut pri rezultatu 43:44.

22. minut - Uz puno kontakta, Egzum je pogodio šut iz teške pozicije 37:44.

21. minut - Odlično otvaranje drugog poluvremena za ekipu Partizana - trojka Nanelija 37:42.

Druga četvrtina:

20. minut - Još jedna krađa! Lesor je odigrao odličnu odbranu što je iskoristio Panter za nove lake poene, nakon kojih je Ataman zatražio tajm-aut 35:39.

Poeni Tibora Plajsa, skoro pa uz zvuk sirene, poslednja su stvar koju smo videli u ovom neverovatnom poluvremenu koje je završeno rezultatom 37:39.

19. minut - Velika borba u završnici prvog poluvremena. Novu prednost Partizanu je dao Aleksa Avramović koji je lako poentirao iz kontra napada nakon što je ukrao loptu domaćim igračima 35:37.

17. minut - U potpunosti su se vratili u igru košarkaši Partizana, a poenima Zeka Ledeja uspeli su da dođu i do prednosti 30:31.

13. minut - Imao je Efes na kraju prve deonice i 23:6, ali je Partizan odgovorio serijom 11:0 i tako stigao do 23:17.

Prva četvtina:

10. minut - Brajant i Micić su vodili Efes do ubedljive prednosti u prvih 10 minuta nakon kojih je aktivan rezultat 23:11.

6. minut - Brajant siguran sa linije za slobodna bacanja 17:6

5. minut - Klajburn postiže trojku, Željko Obradović je zatražio tajm-aut 13:4 Madar krade loptu i stiže do prvih poena 13:6

4. minut - Micić je lepo prošao pored Madara i Smailagića i lako poentirao 10:2 Ledej postiže prve poene na današnjem meču 10:4

3. minut - Brajant postiže još jednu trojku 8:2

2. minut - Micić je sjajno prograo Danstona koji lako postiže poene 5:0 Na drugoj strani, Papapetru poentira 5:2

1. minut - Brajant je pogodio trojku u poslednjoj sekundi napada 3:0

Uoči meča:

Pred košarkašima Partizana je nova avantura u Evroligi. Večerašnji protivnik Parnog valjka je dvostruki uzastopni osvajač Evrolige, Anadolu Efes.

Podsetimo, u prvom ovosezonskom duelu, Parni valjak je savladao Efes rezultatom 82:79.

Uoči večerašnje utakmice, trener Partizana Željko Obradović je rekao da je dobro upoznat sa turskim timom.

"Ono što je bitno je da su im se povređeni igrači vratili. Pre svega Vasa Micić i Larkin koji su apsolutno najvažniji igrači u tom timu. Biće u kompletnom sastavu. Uvek je dobro da za protivnika imate jednu tako sjajnu ekipu koja je dve godine zaredom bila prvak Evrope. Situacija u kojoj se oni nalaze i u kojoj se mi nalazimo je na neki način neverovatna. Ali, eto, dešavale su se povrede. Moramo da se spremimo da igramo neku normalnu utakmicu. Sigurno će biti motivisani, videli smo već i izjave trenera Atamana koji je rekao da je za njih utakmica protiv nas ključna i u svakom pogledu mnogo važnija od utakmice sa Realom. Mislim da će u tom smislu i pripremiti utakmicu protiv nas", naglasio je Obradović.

Joanis Papapetru je istakao da njegovu ekipu očekuje veoma težak meč.

"Veoma iskusan i dobar tim. Forma ne znači ništa u Evroligi, svakog možeš da dobiješ, od svakog da izgubiš. Čeka nas veoma teška, ali za nas izuzetno bitna utakmica. Micić i Larkin su elitni igrači koji kontrolišu igru Efesa. Ali to neće promenti način na koji ćemo pristupiti utakmici. Moramo da damo sve što imamo, da se prilagodimo njihovoj igri", naglasio je Papapetru.

Partizan je na sedmom mestu sa 15 pobeda i 13 poraza, dok je Efes 10. sa polovičnim učinkom (14/14).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track