Prvi trofej košarkaša Radničkog
Foto: Kurir

Pripreme

Prvi trofej košarkaša Radničkog

Košarka -
Košarkaši Radničkog u finalnoj utakmici porazili novosadsku Vojvodinu rezultatom 87:72

Košarkaši Radničkog trijumfalno se vraćaju sa međunarodnog turnira u Kumanovu jer su u finalnoj utakmici porazili novosadsku Vojvodinu rezultatom 87:72 (21:23, 28:16, 14:11, 24:22) i tako u središte Šumadije donose prvi ovosezonski pehar.

U "srpskom" finalu, prva četvrtina donela je prednost Novosađana 23:21, da bi već u sledećoj deonici razlika prešla na stranu izabranika trenera Miroslava Mute Nikolića. Boljim izvršavanjem odbrambenih zadataka, Crveni đavoli dopuštaju "lalama" tek 16 poena. Istovremeno, napadačka formacija znatno popravlja svoju realizaciju, postiže sedam poena više nego u prvoj deonici - ukupno 28, pa je između dva poluvremena rezultat bio 49:39 u korist ABA ligaša.

U drugom poluvremenu šumadijski ABA ligaš nije dopuštao najboljoj ekipi Prve lige Srbije da dođe do izražaja. Najpre je u neefikasnoj trećoj četvrtini primio svega 11 poena, a dao tri više, pa je osvajanjem i ove deonice došao do rezultata 63:50 posle 30 minuta igre.

U poslednjoj četvrtini oba sastava su pokazala veću efikasnost. Vojvodina je udvostručila učinak iz prethodne, upisala je 22 poena. Međutim, opet je primila više poena na svom delu terena, Radnički je bio bolji i u završnom periodu - 24:22, što je donelo pobedu od 16 poena razlike - 87:72.

U "makedonskom" susretu za treće mesto, domaćin turnira Kumanovo nadigrao je Rabotnički, a rezultat je bio neočekivano ubedljiv - 76:63.

Po povratku iz Kumanova, košarkaši Radničkog nastavljaju sa trenažnim procesom u Kragujevcu, a prvi naredni takmičarski izazov očekuje ih na humanitarnom turniru u Nišu. U četvrtak 20. septembra od 18 časova Radnički se sastaje sa prvakom Bugarske, Levskim iz Sofije. Drugi polufinalni par su Konstantin iz Niša i MZT iz Skoplja koji igraju iste večeri od 20 časova i 30 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track