MIJATOVIĆ PRED UTAKMICU SEZONE: Moramo biti na visini zadatka
Foto: Starsport©

ABA LIGA

MIJATOVIĆ PRED UTAKMICU SEZONE: Moramo biti na visini zadatka

Košarka -

Trener košarkaša Borca Dejan Mijatović rekao je da svi u čačanskom klubu znaju šta donosi predstojeća utakmica protiv MZT-a i istakao da zato moraju biti na visini zadatka kako bi upisali važnu pobedu u borbi za opstanak u ABA ligi.

"Kao što smo i predviđali, cela sezona je stala u jednu utakmicu. Znamo šta ovaj meč donosi, zbog toga moramo biti na visini zadatka. MZT i mi smo ostali kao jedini konkurenti za opstanak", rekao je Mijatović, prenosi klub.

"Duel čekamo kao zapete puške, sa kompletnim rosterom. Izuzetno smo motivisani, naporno smo radili tokom nedelje. Znamo šta moramo da uradimo da pobedimo utakmicu. Bitna je psihološka stabilnost igrača, moramo da odigramo sa izuzetnom energijom i motivom", dodao je on.

Borac, KK Borac, Borac Čačak, Dejan Mijatović
foto: Starsport©

Košarkaši Borca dočekaće sutra skopski MZT, u utakmici 23. kola ABA lige.

Pred ovu utakmicu, Borac ima pet pobeda i 17 poraza i pretposlednji je na tabeli, dok je MZT poslednji sa skorom 4/18.

Meč će biti odigran na isti dan kao kada je pre 35 godina, 25. marta 1988, Borac pobedio MZT na svom parketu i tom pobedom uspeo da obezbedio u Prvoj saveznoj ligi.

"Kakva koincidencija, da na isti datum, 35 godina kasnije, igramo utakmicu sa MZT koja može puno toga da odluči. Tada je hala bila puna, oko 4.500 ljudi, a Borac je pobedio rezultatom 87:79. Nemam ništa protiv da se istorija ponovi", rekao je Mijatović.

Govoreći o narednom rivalu, Mijatović je naveo da MZT ima dobre igrače, koji vole da igraju u tranziciji.

"Zbog toga moramo da budemo spremni na puno trčanja. Rival je brz, pokretljiv, a mi moramo sve to da zatvorimo", rekao je trener Čačana.

Ulaz na utakmicu između Borca i MZT-a će biti besplatan, a Mijatović je istakao da će njegovom timu biti potrebna i veća podrška nego u prethodnom kolu protiv Mege.

"Svi zajedno moramo sve da učinimo da Borac zadrži status u ABA ligi. Svojom tradicijom i zbog svega što predstavlja u srpskoj košarci klub to zaslužuje", zaključio je on.

Meč Borac - MZT na programu je u subotu od 19.00.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track