"VOLIM OVU ZEMLJU I OVE LJUDE!" Mirotić posle meča raspametio Srbe: Izjavu na engleskom jeziku počeo rečima - SLAVA GOSPODU!
Foto: Printscreen

veliki nikola

"VOLIM OVU ZEMLJU I OVE LJUDE!" Mirotić posle meča raspametio Srbe: Izjavu na engleskom jeziku počeo rečima - SLAVA GOSPODU!

Košarka -

Maestralni košarkaš Barselone Nikola Mirotić po ko zna koji put jasno je pokazao koliko je vezan za Srbiju i naš narod.

O humanom delu Nikole Mirotića prema srpskom narodu bilo je dosta reči u proteklim godinama. Košarkaš rođen u Podgorici pomagao je veliki broj Srba iz Crne Gore, Srbije, Republike Srpske, Severne Makedonije i Hrvatske i to posredstvom Srpske Pravoslavne Crkve.. U pomoć i zbrinjavanje najugroženijih Srba donirao je više od milion evra i zato ne čudi što prema njemu ogromno poštovanje imaju i Zvezdini i Partizanovi navijači. Jednostavno, njega ne možete ne voleti, čak i kada na terenu uništi vaš voljeni klub.

Sinoć je crno-belima "spakovao" 19 poena, ali Grobari mu to nisu zamerili jer je toliko puta pokazao svoju ljudsku veličinu.

Nakon trijumfa Barselone nad Partizanom stao je pred kamere i ponovo oduševio navijače u Srbiji.

Nikola je po protokolu morao da odgovara na engleskom jeziku, ali svoje izlaganje počeo je na srpskom, uz reči: "Slava Gospodu!"

Potom je nastavio da sipa hvalospeve na račun Srbije i našeg naroda.

"Uvek je zadovoljstvo igrati ovde. Volim ove ljude i ovu zemlju, kao što svi znaju. Drago mi je da su Partizan i Crvena zvezda ovde i želim im da ostanu u Evroligi još dugi niz godina, jer su potrebni evropskoj košarci", rekao je bivši reprezentativac Španije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track